«Це буде щось космічне!» — актори Школи про підготовку до фан-туру  

Школа
Зірки Школи розповіли, що чекає на глядачів у фан-турі (ЕКСКЛЮЗИВ)

Ексклюзивні подробиці масштабної зустрічі зірок улюбленого серіалу з шанувальниками.

Поділитися:

Уже завтра, 3 квітня, стартує останній всеукраїнський фан-тур з акторами серіалу Школа. Молоді кумири підлітків виступлять з унікальним театралізованим концертом в першому місті — Рівне. На сцені глядачі в новому світлі побачать улюблених героїв — Нату (Анна Трінчер), Ніку (Іра Кудашова), Таню (Оля Шевченко), Дарину Петрівну (Олена Курта) та інших.

Редакція 1plus1.ua відвідала генеральну репетицію перед початком фан-туру, побувала за лаштунками і розпитала акторів про те, як відбувалася підготовка, а також, чого вони очікують від зустрічі з шанувальниками.

Згідно із задумом режисера Сергія Корнієнка, дія відбуватиметься у межах «серіальної» школи. За сюжетом, до знайомих персонажів завітає кастинг… на роль у серіалі Школа. Постійно конкуруючі 10-Б і 11-А продовжать своє змагання на сцені театру — тепер за право потрапити на зйомки. А оцінювати таланти героїв і вирішувати, хто з них краще впорався з кастингом, будуть глядачі в залі шляхом голосування.

Перед нами стояло завдання показати тих самих героїв з іншого боку — на театральному майданчику.

При цьому хотілося додати елемент інтерактиву, щоб глядач міг брати участь у виставі та мав у ній значення, — розповів Сергій Корнієнко. — Для шкільного кастингу ми взяли епізоди з «Ромео і Джульєтти» Шекспіра. У цій п'єсі вистачає любовних інтриг, які влучно відображають конфлікти і внутрішні переживання наших школярів. Через комедійні і трагічні сцени з шекспірівського тексту розкриваються стосунки між персонажами серіалу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки Школи розповіли, що робитимуть після завершення серіалу

Також режисер зазначив, що задоволений своєю співпрацею з молодими акторами. Незважаючи на принципові відмінності між роботою на сценічному майданчику і в кіно, вони з цікавістю пізнавали новий досвід і були дуже занурені в процес.

«Я побачив хлопців і дівчат, які справді хочуть чогось навчитися. Жадібність, з якою вони поглинали нову інформацію, мене потішила і в певний момент заспокоїла. Я зрозумів, що у нас все вийде, адже ці люди вміють працювати в команді, чують і поважають одне одного».

Самі актори теж не приховують захоплення від спільної роботи з Сергієм Корнієнко. За словами Іри Кудашової, йому вдалося знайти підхід до кожного.

Нам шалено пощастило з режисером. Він справжній професіонал, дуже уважний.

Скажу чесно, мені було непросто в сценах з «Ромео і Джульєтти». Ну не розуміла я, як читати Шекспіра. Сергій терпляче сидів і все пояснював, — ділиться зірка. — Ми не просто репетирували, але і дуже багато навчалися. Режисер давав нам вправи на розвиток мови, дикції, розкутість. Деякі з них спершу здавалися просто дикими! Часом ловила себе на думці, мовляв, ми точно знаходимося в театрі, а не в психлікарні? (Сміється — Прим. ред.). Але потім розумієш, як сильно це «прокачує» твої навички та розвиває. Впевнена, у нас вийде щось космічне!»

Акторка Оля Шевченко зізналася, що для неї найскладнішим було звикнути до перебільшення емоцій, яке потрібно показувати зі сцени.

«На знімальному майданчику кіно ти можеш говорити більш природно і тихо. На театральній сцені все інакше. Тут потрібно говорити голосно, емоції мають виглядати гіперболізовано. Інакше глядач просто нічого не почує і не побачить.

Це не телевізор, де ти просто додав звук пультом, а камера показала великий план.

На думку Олени Курти, саме рішення зробити не просто концерт, а театралізовану виставу зі сценками з «Ромео і Джульєтти» — виклик для всієї команди.

«Минулорічний фан-тур проходив у форматі інтерактивного спілкування актора з глядачем. Цього разу у нас є цілісний твір, з нами їдуть світло- і звукорежисери. На наших плечах величезна відповідальність, ми дуже хвилюємося і хочемо, щоб все пройшло добре, — прокоментувала акторка. — Крім того, сцену театру і знімальний майданчик не можна порівнювати. Це абсолютно різні речі. У театрі відповідальність на тобі зовсім інакша і її набагато більше. На знімальному майданчику ти в будь-якому випадку більш розслаблений. Знаєш, що тобі, в разі чого, підкажуть текст або буде можливість зняти інший дубль. На сцені театру в тебе такої можливості немає. Ти від початку до кінця існуєш в цьому просторі і не можеш сказати залові — вибачте, зараз я прочитаю все наново. На сцені ти маєш бути зібраним і сконцентрованим, взаємодіяти з глядачем і пам'ятати про кришталик глядацького ока».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою має бути сучасна дівчина: 5 пунктів Богдана Осадчука

Втім, зірки серіалу Школа одноголосно зізнаються, що попри всі складнощі, дуже чекають на початок фан-туру. Незабутні емоції від зустрічі з шанувальниками з лишком компенсують години репетицій і виснажливі переїзди.

«Коли ти чуєш, як люди в залі в унісон співають твої пісні, коли бачиш, що глядачі приносять тобі якісь подарунки, часто зроблені своїми руками... це безцінне, — розповідає Анна Трінчер. — Усвідомлюєш, що людина витратила на тебе стільки часу, намагалася тебе здивувати і потішити, коли ти з нею навіть не знайомий. Те, з яким теплом нас приймають люди у всіх містах України, просто вражає.

По шкірі мурашки, а по щоках сльози. Серйозно, в минулому фан-турі ми плакали щовечора. Незабутні емоції!

Читачі сайту 1plus1.ua також мають змогу востаннє зануритися в атмосферу улюбленого серіалу разом з акторами. Графік фан-зустрічей Школи знайдете нижче на нашому сайті, а придбати квитки можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До фан-туру Школи додали два нових міста

Нагадаємо, в рамах фан-туру глядачі побачать зірок серіалу Школа Анну Трінчер, Ірину Кудашову, Богдана Осадчука, Олю Шевченко, Олега Виговського, Сашу Петренка, Марію Кондратенко, Яніну Андрєєву, Олену Курту, Каріну Чернявську, Христину Олексюк, Андрія Бойка, подивляться і візьмуть участь в унікальній інтерактивній виставі, під час якої шляхом голосуванням оберуть переможця в змаганні 11-А та 10-Б та їх класних керівників.

Більше про те, як відбувалися репетиції фан-туру Школи, дізнаєтеся з відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Бойко презентував новий атмосферний кліп (відео)

Новини по темі