Чим вразить глядачів Король десертів: Судді і продюсери розкрили таємниці найсолодшої прем'єри осені

Вчора у Києві відбулася презентація вражаючого кулінарного проекту.

Поділитися:

Учора в ресторані Comme Il Faut відбулась презентація кулінарного проекту Король десертів, прем’єру якого глядачі побачать 5 вересня о 21:30 на 1+1. Ведучим вечора став Володимир Остапчук, якого глядачі також побачать і у проекті Король десертів. Продюсери й судді реаліті поділились враженнями, секретами й подробицями роботи над проектом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадні устриці та солодка ікра: судді проекту «Король десертів» розповіли про неймовірні солодощі, які вони куштували

«Це буде не тільки найсолодший, а найпристрасніший проект. Після програми залишається дуже приємний присмак, наче побував на величезному святі», ― розповіла Ольга Слісаренко, головний продюсер розважальних проектів 1+1.

Ольга Слісаренко

Тим часом, креативний продюсер Final Cut Media Олеся Ногіна була вражена кількістю талановитих кондитерів в Україні: «Король десертів покаже, скільки у нашій країні неймовірних людей, які мають, чим вразити. Коли почали працювати над ідеєю солодкого реаліті, побачили цілий океан талантів, а на зйомках ми стали свідками того, як народжуються рукотворні шедеври».

Олеся Ногіна

Кастинг-менеджери отримали понад тисячу заявок від українців, які наважились спробувати сили в  реаліті Король десертів. На основний відбір потрапили тільки 50 учасників, а вже з них обрали 8 найкращих, які візьмуть участь у проекті. Аби вразити вибагливих суддів й потрапити на проект, кондитери створювали фантастичні солодощі, які досі згадують і продюсери, і судді, і ведучий.

Корінний парижанин та суддя Короля десертів Стефан Вайттинадан, який готував для найвідоміших та найвибагливіших зірок, зазначив: «На проекті я побачив безліч шедеврів. Це були настільки креативні роботи, що про них я можу говорити дуже довго. Але найкращим був 5-ярусний торт-карусель, який важив 40 кілограмів та навіть був оснащений справжньою підсвіткою», — поділився емоціями Стефан.

Кирило Сміян, Тетяна Вербицька, Стефан Вайтінадан

Іншу суддю проекту, Тетяну Вербицьку, засновницю Київської міжнародної кулінарної школи», вразила пристрасть, з якою учасники готували, і вміння, якими вони володіють: «Французька техніка в руках українських кондитерів звучить по-особливому яскраво. Я була вражена, коли побачила, як один з учасників використовує для презентації свого десерту старовинну техніку пастілажу, якою користувались ще за часів Людовика XIV».

Власник іменних кондитерських та суддя проекту Кирило Сміян оцінював солодощі крізь призму бізнес-стратегії: «Приготувати десерт – це половина справи. Я знаю, як його продати».

Під час виконання завдань на проекті Король десертів кондитери втілювали свої кулінарні бажання й фантазії. Як розповідають продюсери, найчастіше використовували для приготування десертів манго. Один з учасників попросив привезти йому 20 кавунів і динь. Загалом за час зйомок проекту учасники використали 200 кг бісквітів, 100 кг пряників, понад 100 л вершків, 500 яєць, 50 кг шоколаду, 100 кг фруктів та ягід.

Ведучий реаліті Володимир Остапчук під час зйомок десертів не куштував, бо чесно дотримується дієти. А от судді й творча група завершували кожен знімальний день солодко і смачно. «В одному з конкурсів учасники зробили торт у людський зріст, вагою близько 60-65 кг. А в шлунки команди він розлетівся за 65 секунд», —  розповів Володимир.

Володимир Остапчук з дружиною 

Переможець реаліті, крім титулу короля десертів, отримає приз — грант на курс навчання в престижному кулінарному інституті високої кухні IFSE в Італії.

Поки творці проекту згадували найцікавіші моменти зйомок¸ гості заходу смакували закусками й десертами від Стефана Вайттинадана, які чудово поєднувались і з шампанським Marengo, і з артезіанською водою Voda Ua. Атмосферний вечір презентації довершила чарівна саксофоністка Osanna Sax.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макарон: Історія одного десерту