Чому після 40 років починається щасливий період життя у жінок

Які переваги має вік після 40

Після 40 років можна дозволити собі розвиватись, зцілити старі рани та вирішити проблеми, на які не було часу раніше.

Поділитися:

Про вік жінки часто говорить її впевненість у собі. Зріла жінка – впевнена у собі і щаслива з того, що вона має. Адже все це – її власні здобутки. Які ще переваги має цей золотий вік – далі у статті.

  • Час пізнати себе. Після 40 тіло та розум повністю загартовані роками навчання та проходження складних етапів. Вже розвинулось сьоме чуття і жінка усвідомлює – як правильно діяти, і що головне – вміє любити себе та інших.
  • Моє тіло – моє діло. Нарешті у вас з’явилось усвідомлення, що тіло, у такому вигляді, як воно є зараз – ідеальне, іншого не буде. А ще кілька років тому здавалось, що трішки постаратись і воно остаточно стане тілом мрії.
  • Люди в нашому житті. Після 40 років з'являється розуміння, що кожна людина у вашому житті має певну місію. Одні люди приходять для випробувань, інші – для любові. Можна зустріти багато й таких, які намагаються вас використати.
  • Внутрішня свобода. Чимало представниць прекрасної статі готують їсти та прибирають у будинку, бо начебто «повинні це робити». Іноді, на додачу, у них виникає почуття провини, коли вони не встигають зробити усе із запланованого. Та перетнувши межу у 40 років можна впевнено постати проти усіх. І робити те, що вважаєте за потрібне сама.
  • Я – найвища цінність. У 40 років з'являється потреба себе цінувати, і жінка може вийти із стосунків, які її вже не влаштовують. Наприклад, вона вже має силу позбутися психологічного насильства або бездіяльності з боку чоловіка.
  • Настав час брати від життя усе та ставати емоційно вільною. За життя ви накопичили не лише роки, але й необхідний досвід. І зробили висновки від життєвих уроків, один із них – без емоційного здоров'я немає і фізичного.
  • Серед переваг жінки у 40 років – це вміння жити мудро, а таємниця цього – в усвідомленні того, що ми можемо все зробити самі.
  • Справжня ягідка. Лікарі й психологи давно заявили, що вік за 40 – початок справжнього сексуального розквіту жінки. Проте, деякі жінки бояться зізнатись собі у цьому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не зникає відчуття голоду: 5 причин

Ідеали вічної молодості стереотипно диктують, що після 40 років жінки набувають «не товарного вигляду» і прояви сексуальності просто не входять у такий образ. Насправді з цього віку стартує період другої молодості – сил та енергії вистачить на чимало речей, головне – це бажання.

У цьому віці дієтологи радять жінкам ретельно ставитись до способу життя, особливо слідкувати за харчуванням та фізичними навантаженнями. Саме це допоможе підняти настрій, самопочуття та врівноважити поведінку.

Жінці після 40 варто готуватись і до настання менопаузи. Адже саме у цьому періоді змінюються м'язові волокна. Щоб зменшити негативні процеси, слід робити аеробні вправи та розтяжку. Під час таких занять мають бути задіяні всі групи м'язів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догляд за волоссям: Секрети турецьких жінок

Завдання на кілька наступних десятиліть – бути уважною до себе та радіти з того, що є.