Dan Balan: 10 цікавих фактів про співака, які вас здивують

Голос країни
Дан Балан: Несподівані факти з життя артиста

Тренеру Голосу країни-9 виповнилося 40 років!

Поділитися:

Сьогодні, 6 лютого, святкує день народження зірка світового рівня, співак та продюсер Dan Balan. Більшості глядачів 1+1 він відомий як учасник гурту O-Zone, автор і виконавець пісень Numa Numa та Chica Bomb, а також — своєю участю в новому сезоні Голосу країни. Але насправді в житті та кар’єрі Dan Balan було чимало яскравого та несподіваного. Про найцікавіші події — у нашій добірці!

Цікаві факти про Dan Balan

1. Перший музичний інструмент в житті Дана — акордеон. Його майбутній хітмейкер опанував в дитинстві. Тоді ж, у 10 років, він написав свою першу пісню.

2. У підлітковому віці заради музики Dan Balan кинув престижний університет, в якому навчався на юридичному факультеті. Батьки вибір сина не схвалили. Навіть мама, відома молдавська телеведуча, сподівалася, що хлопець не пов’яже життя з шоу-бізнесом.

На фото: Dan Balan та його мама Людмила 

3. Улюблений гурт Dan Balan — Metallica. Свої перші кроки в напрямку музичної кар’єри співак робив саме у складі рок-бендів Pantheon та Inferialis. Кожна їхня пісня тривала 12 хвилин. Це була музика «не для всіх» і  Дан швидко зрозумів, що похмурий gothic doom metal не принесе йому світового визнання. Кар’єра рок-зірки залишилася нездійсненою мрією.

До речі, у період захоплення важкою рок-музикою, Dan Balan носив таке саме довге волосся, як у соліста Metallica Кліффа Бертона. 

4. Dan Balan —  перший і єдиний молдавський музикант, який був номінований на премію Греммі як співавтор хіта Live Your Life у виконанні американської співачки Ріанни і репера T.I.

5. Насправді гуртів O-Zone було два, але обидва заснував Дан. У першому складі йому вдалося підкорити Молдову, але виконавець мріяв, щоб під його пісні танцювала вся Європа. Dan Balan провів кастинг, сформував абсолютно новий гурт під вже знайомим слухачам ім’ям і написав нові пісні.

6. Пісня O-Zone — Dragostea Din Tei потрапила до Книги рекордів Гіннеса як найбільш продаваний сингл за всю історію світової музики.

7. Dan Balan дуже спокійно ставиться до успіхів і невдач. Як він сам зізнається, у 19 років йому зробили ефективне «щеплення від зірковості». Незважаючи на те, що O-Zone у першому складі був неймовірно популярним у рідній країні, як тільки музикант зробив паузу, про нього всі забули. Співак розповідає, що був вражений тим, наскільки швидко пішла слава: спочатку фанатки залишали йому по 150 повідомлень із зізнаннями, а потім в один момент усе закінчилося.

8. Одна з найромантичніших історій кохання у житті Дана трапилася, коли йому було 16 років. Роман з однокласницею спалахнув під час літніх канікул на морі. Усім класом вони поїхали відпочивати до Румунії, де закохані врешті-решт освідчилися одне одному. На жаль, зберегти стосунки не вдалося через постійни переїзди.

9. Проте спогади про підліткове захоплення, здається, залишаються лише спогадами. Зараз уся країна заінтригована тим, як розгортаються стосунки між Dan Balan і його колегою Тіною Кароль.

10. Батьки Дана завжди були заклопотані роботою і мало часу проводили вдома. Саме тому частіше він харчувався не домашньою їжею, а у кафе або ресторанах. Зараз Dan Balan вважає себе гурманом і говорить, що добре розуміється на їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музикант Dan Balan: Біографія і цікаві факти

Новини по темі