День народження короля жахів: 5 найкращих екранізацій Стівена Кінга

Перегляньте улюблені фільми, зняті за мотивами талановитого письменника

Поділитися:

Сьогодні, 21 вересня відзначає свій ювілей всесвітньо відомий письменник та сценарист Стівен Кінг. Його називають найпопулярнішим письменником сучасності - продажі його книг перевищують 350 мільйонів екземплярів. 

Чимало творів Кінга отримали повнометражні екранізації. В честь дня народження митця кортить згадати найкращі фільми за його сценарієм. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 містичних фільмів, до «мурашок»

«Зеленая миля» (1999)

Це містична драма по однойменному роману Стівена Кінга. Фільм триває три години, однак він справді вартий вашого часу, а фінал вражає до сліз. Чотири номінації на найпрестижнішу кінопремію «Оскар», відомий актор Том Хенкс у головній ролі та безліч схвальних відгуків критиків - кінострічка й 18 років по тому приваблює глядачів по всьому світу. 

«Втеча з Шоушенка» (1994)

Американська драма, знята за повістю Кінга «Ріта Гейворт і втеча з Шоушенка». Сюжет історії розгортається навколо звичайного банківського працівника Енді Дюрфрейна (Тім Роббінс), якого звинуватили у вбивстві дружини та її коханця. Енді невинен, однак всі докази проти нього. Головний герой отримує довічне ув’язнення в одній з найпохмуріших в’язниць Англії. З цього моменту й починаються захоплюючі пригоди Енді. 

 «Воно» (1990)

Фільм 5 нових українських фільмів, які варто подивитисяжахів «Воно» змусив боятися клоунів ціле покоління. Події розгортаються у маленькому містечку Деррі, звідки таємничим способом почали зникати діти. Через деякий час поліція зуміла знайти загублених, але усі вони виявилися мертвими. Нещодавно вийшла у прокат нова частина фільму «Воно». Ви маєте нагоду відсвяткувати день народження талановитого письменника, переглянувши прем'єру кінострічки. 

«Сяйво» (1980)

Психологічний трилер із Джеком Ніколсоном в головній ролі наводить жах з перших хвилин. Повільний та напружений розвиток сюжету, моторошні сцени тиснуть на психіку 5 затишних фільмів, які подарують правильний осінній настрійі примушують хвилюватися. 

«Мізері» (1990)

Трилер знятий на основі однойменного роману Стівена Кінга. У сюжеті розповідається історія жінки на ім’я Енні Уілкс (Кеті Бейтс), яка врятувала від смерті свого кумира-письменника. Акторка Кеті Бейтс настільки вжилася в роль своєї героїні, що отримала премію «Оскар», а таке трапляється надзвичайно рідко із фільмами жанру хоррор. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День народження Каннського фестивалю: 3 нових фільми, які можна побачити вже восени