Дмитро Комаров розповів, як правильно подорожувати дикунами

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров розповів, як правильно подорожувати дикунами

Ведучий Світу навиворіт став зірковим кореспондентом Комсомольської правди

Поділитися:

Зовсім скоро ведучий "Світу навиворіт" Дмитро Комаров вирушить у експедицію до Латинської Америки, звідки привезе своїм глядачам унікальні кадри й феєричні враження. Перед тим, як поринути у незнайому країну, Комаров став зірковим кореспондентом kp.ua. Дмитро сам написав статтю про те, як правильно подорожувати без допомоги турагентів. За коментарями екстремал звернувся до знаменитостей, зокрема до своєї колеги Лідії Таран

Новачкам, які планують мандрівку "дикунами", Комаров радить заздалегідь потурбуватися про деталі. Отже, до вашої уваги лікбез від популярного мандрівника:

Де зберігати гроші?

На картці. Не треба з собою возити пачки готівки, якщо ви вирушаєте туди, де є банкомати. Є спеціальні гаманці для мандрівників, які пристібаються до ноги під коліном. Дуже зручно й не крадуть. Дістати гроші, підкотивши штанину, не проблема. У цьому гаманці можна носити і кредитки, і готівку. Якщо гаманець нашийний, обов'язково ховайте його під одягом.

Що робити, якщо скінчилися гроші?

Заздалегідь оформте банківську картку з кредит-лімітом. Щоби за кордоном завжди була можливість позичити у банку.

Як уникнути проблем у разі втрати документів?

Заздалегідь відскануйте або сфотографуйте всі сторінки свого закордонного паспорта, вашу візу й авіаквитки. І надішліть самі собі на електронну пошту.

Куди звертатися по допомогу?

Напередодні виїзду запишіть контакти українського посольства. Але будьте готові до того, що вам можуть не допомогти. Тому майте з собою контакти спільноти земляків, які живуть у цій країні. Причому це можуть бути не обов'язково українці, а просто вихідці з пострадянського простору. Ця взаємодопомога працює дуже чітко.

Що потрібно знати про країну?

Промоніторте перед виїздом інтернет і дізнайтеся місцеві особливості. Наприклад, якщо це мусульманська країна, дівчатам не варто ходити в коротких шортах або спідницях. Навіть не на всіх пляжах в таких країнах можна з'являтися в купальнику. А якщо ви їдете до Африки, забудьте слово "негр" - наслідки після його вимовляння можуть бути просто катастрофічними.

Більше порад дізнавайтеся тут.

Новини по темі