До чого призводить вживання сирих яєць: Міфи та правда

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла про справжні і придумані корисні властивості яєць.

Поділитися:

Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розвіяла міфи про надумані властивості яєць. Безумовно про них варто знати, адже яйця потрапляють до нашого раціону і як самостійний продукт, і у складі інших страв.

Скільки можна вживати солі без шкоди для здоров'яЯйця займають одне з ключових місць за вмістом білка - 13г/100г. Будучи низькокалорійним продуктом(157Ккал/100г), вони дуже поживні.

1. Кажуть, що якість яйця визначається за яскравістю жовтка. Це правда лише стосовно домашніх яєць, бо магазинні яйця отримують насичений колір за рахунок додавання небезпечних добавок у корм птахів.

2. Колір шкарлупи не має жодного впливу на смак чи якість яєць. Різниця лише в породі курей.

3. Підвищення потенції завдяки вживанню сирих яєць – це міф. Вони можуть хіба що додати сил та енергії за рахунок високої поживної цінності. 

Слід бути обережним із вживанням сирих яєць, адже існує великий ризик зараження сальмонельозом.

4. Холестерин у яйцях чудово збалансований з лецитином, а тому не загрожує розвитком атеросклерозу.

Найкраще їсти яйця приготовані не вкруту, адже чим більша термічна обробка - тим довше перетравлюється яйце.

Перепелині яйця справді корисніші, ніж курячі. У них міститься більше поживних речовин таких як: залізо, магній, вітаміни А, В1, В2. Проте майте на увазі, що і калорійність у них вища. 

Пам'ятайте, що слід обирати яйця без курячого посліду, адже саме він є носієм небезпечних бактерій. Шкарлупа може ховати мікротріщини невідимі людському оку, через які сальмонела приникає всередину.

Будьте уважні до свого здоров'я та раціону, адже ми – це те, що ми їмо. 

Новини по темі