Global Teacher Prize Ukraine: Навіщо Наталія Мосейчук поділила «Серце» навпіл

Наталія Мосейчук поділила «Серце» навпіл | Новини | 1+1

Ведуча оголосила переможця в особистій номінації.

Поділитися:

У суботу, 5 жовтня, в Національній опері України оголосили імена переможців щорічної національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2019. Цього року було надіслано 2939 заявок, що стало новим рекордом, у порівнянні з попередніми роками (у 2018-му році надійшло 1915 заявок, а у 2017 році – 630).

Переможницею «Нобелівської» премії для вчителів стала Наталія Кідалова з Мелітополя, вчителька англійської мови, української мови та літератури.

Для неї найбільший показник успішності учнів – їхня віра в себе. Наталія отримала 250 000 гривень, поїздку в Дуба на Global Education and Skills Forum 2020 та один рік безкоштовного навчання у тренінговому центрі «Освіторія».

Також Наталія Мосейчук, ведуча телеканалу 1+1, нагородила учасників своєю особистою премією. «Вибір серцем» відбувається серед тих вчителів, які роблять більше, ніж просто навчають дітей:

«Вибір серцем» це про вчителів, які працюють з особливими дітками: в лікарнях, інтернатах, дитячих будинках. Про освітніх терапевтів, які не лише навчають, а й дарують малим надію. Моя премія щороку дається мені все важче, бо таких людей ми зустрічаємо дедалі більше», коментує ведуча.

Наталія Мосейчук та Зоя Литвин, організатор Global Teacher Prize Ukraine, з трьох тисяч поданих анкет відібрали найкращих вчителів, що працюють із дітьми, які потребують лікування. Вперше за три роки вибору Наталія з командою порадилися з глядачами: їм представили 12 кандидатів, які потенційно відповідають всім критеріям. 

Голосування тривало 10 днів, було зафіксовано понад 34 тисячі відвідувань сайту та майже 4 тисячі відданих голосів. За добу до фіналу відбувався максимальний сплеск активності, який і визначив переможця.

Різниця між першим та другим місцем в народному голосуванні складала всього 46 голосів, через що «Серце» Наталії розділилося навпіл, а грошовий фонд було збільшено та розділено між двома переможцями.  

Першість здобула 30-річна Тетяна Лінійчук (936 балів), вчителька української мови та зарубіжної літератури з Івано-Франківська. Вона виграла 70 тисяч гривень та поїздку в Дубаї на освітній форум.

«Я прагну наповнювати світлом якомога більше дитячих сердець, особливо тих, які мають особливі освітні потреби, адже право на освіту має кожен!»,  сказала Тетяна.

Друге місце дісталося 73-річній Олені Кіркевич (890 голосів) – вчительці математики «Школи супергероїв», що знаходиться в «Охмадиті». Вона 23 роки працювала у Київському військовому ліцей імені Івана Богуна і, певно, навіть не очікувала, що виграє 50 тисяч гривень та, звісно, путівку на освітній форум.

До слова, торік у цій номінації перемогла Оксана Коцюруба –  вчителька Західноукраїнського онко-центру у Львові, яка отримала сертифікат на 50 тисяч гривень та книжки від видавництва «Книголав». А у 2017 році особисту відзнаку отримала Наталія Бицина –  вчителька хімії із Запоріжжя. Її призом була мандрівка до Праги, Карлових Вар та Дрездена.

Також на урочистій церемонії оголосили ім’я переможця народного голосування на сайті tsn.ua, в якому взяли участь понад 16 тисяч читачів з усіх регіонів України. Ним став учитель інформатики з Вінниці Олег Слушний – він впроваджує в навчання STEM-освіту, зокрема робототехніку.

Ведучими церемонії були Неля Шовкопляс та Тимур Мирошниченко. А ведуча ТСН Марічка Падалко звернула увагу присутніх на екран торговельного центру «Gulliver», де засвітилося ім'я переможниці Global Teacher Prize Ukraine 2019.

Нагадаємо, що Global Teacher Prize – «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить один мільйон доларів.

Національну премію в Україні з 2017 року реалізує громадська спілка «Освіторія». Мета премії Global Teacher Prizе Ukraine – змінити ставлення до професії вчителя, підняти її престиж, виявити якомога більше вчителів-інноваторів та розказати про них усій країні.

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.