Головні міфи про догляд за шкірою обличчя взимку: коментує лікар-дерматолог

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Головні міфи про догляд за шкірою обличчя взимку: пояснює лікар-дерматолог
Freepik

Розповідаємо про особливості догляду за шкірою обличчя в зимовий період.

Поділитися:

Холод спричиняє великий стрес для шкіри обличчя, тому догляд за шкірою взимку має свої особливості. Як правильно доглядати за обличчям в умовах перепадів температури? Про це в "Сніданку з 1+1" поговорили з лікаркою, дерматологинею Анною Немировською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як наша шкіра реагує на стрес та як доглядати за різними типами шкіри за допомогою підручних засобів: поради косметолога у «Сніданку з 1+1»

4 головні етапи догляду за шкірою обличчя в зимовий період

  • Очищення
  • Тонізація
  • Зволоження
  • Живлення

"Проводимо очищення не милом, не скрабом і не мочалкою! Взимку ми беремо пінку або гель для чутливої шкіри, наносимо на руки, а потім обережними масажними рухами на обличчя. Змиваємо, наносимо тонік, який знешкоджує воду з-під крану, вирівнюючи pH шкіри та нормалізуючи її стан. Наступний етап — сировотка по конкретній проблемі. Наприклад, антивікова, зволожуюча, від почервоніння тощо. Далі використовуємо крем відповідно до потреб шкіри", — пояснює експертка.

Головні міфи про догляд за шкірою обличчя взимку

►Потрібно постійно користуватися скрабом.

Щоб шкіра була доглянутою, необов'язково регулярно використовувати скраби для обличчя, особливо якщо такий догляд не був призначений косметологом. Спеціаліст може розробити професійну лінійку, в якій є скраб і він дійсно призначається на щодень. А от будь-які варіанти скрабів з полиць магазанів краще не використовувати без консультації лікаря.

Взимку потрібно наносити лише жирний крем на шкіру.

Не лише. Якщо в вашому арсеналі є сировотка і емульсія, не потрібно додатково забивати пори жирним кремом.

►Взимку варто обходитися без макіяжу

Все залежить від якості косметики та догляду за обличчям, наголошує експертка. Макіяж — це наш бар'єр від механічного впливу, вихлопів від машин тощо. Можна спокійно робити макіяж, якщо ви проводите усі етапи догляду за шкірою обличчя.

►Не потрібно Користуватися SPF-кремами.

Потрібно завжди, зокрема і взимку, спостерігати за рівнем ультрафіолетового індексу та використовувати спеціальний захисний SPF-крем.

Новини по темі