Хто охороняє наших дітей у школах – сьогодні в програмі «Гроші»

Хто охороняє наших дітей у школах – сьогодні в програмі «Гроші»
1plus1.ua

Програма перевірила навчальні заклади.

Поділитися:

Минулого тижня у результати вибуху та стрілянини в керченському коледжі на території окупованого Криму загинула 21 людина та більше пів сотні постраждалих. Студенту коледжу, який скоїв цей злочин, вдалося пронести у освітній заклад вибухівку та вогнепальну зброю.

У новому випуску програми «Гроші», який вийде сьогодні о 21:45 на телеканалі 1+1, журналісти проекту перевірять, хто та як охороняє українські школи, чи вдасться сторонній люди потрапити у навчальний заклад із великою сумкою, у якій може бути будь-що.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто задарма отримає трильйонні запаси газу з Юзівського родовища на Харківщині

Під час перевірки програми «Гроші» лише в одній з чотирьох шкіл охорона зупинила відвідувачів із підозрілим вантажем. В інших навчальних закладах через брак коштів охороняють дітей літні люди, які не цікавляться відвідувачами, а із засобів безпеки у них лише кнопка екстреного виклику державної охорони. 

Також команда «Грошей» покаже, як прямо у сесійній залі народні депутати вирішують питання свого нелегального бізнесу, побудованого на контрабанді сигарет. Журналіст проекту Ігор Колтунов зафіксував на камеру, як нардеп Василь Петьовка надсилав із свого телефону СМС із проханням «по можливості» заблокувати Закон щодо захисту громадського здоров’я від шкідливого впливу тютюнового диму. Згодом цей самий депутат обговорював у СМС-ках транспортування фур із цигарками за кордон. Чому українським депутатам вигідно, щоб наша країна залишалася центром виготовлення та споживання тютюнових виробів – дивіться в програмі «Гроші».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1+1 стурбований поширенням неперевірених чуток про журналістів каналу

Крім того, у програмі «Гроші» глядачі зможуть побачити, як в українських аптеках продають рецептурні ліки з наркотичними властивостями без виписки від лікаря. Перешкоджати цьому має спеціальний закон, проте його прийняття саботують в парламенті.

Про це та інше дивіться в програмі «Гроші» сьогодні о 21:45 на телеканалі 1+1.