Як до ласощів потрапляють нафтопродукти

Чому в ласощах можна знайти нафтопродукти
instagram.com/stylesweetca

Олексій Душка проведе на собі експеримент, чи здатен шматочок торта подолати нервову напругу.

Поділитися:

Cьогодні, 24 жовтня о 22:00, в заключному випуску третього сезону програми Життя без обману Олексій Душка розповість усю правду про ласощі – торти, печиво та вафлі. На полицях в супермаркеті вони приваблюють споживачів своєю яскравою упаковкою та апетитним виглядом. Проте часом для виробництва цих смаколиків використовують небезпечні речовини.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 міфи про кетчуп, в які ми досі вирімо

Зокрема, деякі виробники додають до тортів пропіленгліколь, який зустрічається в миючих засобах, косметиці та антифризі. Саме завдяки йому утримується волога в продуктах, щоб кондитерські вироби довше не псувались. У помірній концентрації цей продукт переробки нафти допустимий та вважається безпечним. Проте деякі недобросовісні виробники можуть перевищувати норму пропіленгліколю у своїх товарах, щоб зекономити. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

Фото: unsplash.com

Олексій Душка застерігає: маже 90% українських вафель роблять із дешевих рослинних жирів. Такі жири під час виробництва можуть гідрогенізувати, в результаті чого вони перетворюються на небезпечні трансжири. Втім, саме вафлі батьки зазвичай дають дітям у школу для перекусу. У новому випуску Життя без обману телеведучий проведе експертизу в лабораторії та виявить, вафлі яких торгових марок можуть зашкодити здоров’ю.

Більшості українців полюбляє заїдати стрес чимось солоденьким. Тому Олексій Душка поставить на собі черговий експеримент, аби перевірити, чи дійсно шматочок тортика допоможе подолати нервову напругу, або це просто калорійний самообман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 магазинні майонези, які пройшли перевірку Олексія Душки

Як обрати печиво, що не містить шкідливі трансжири, чому можна так легко отруїтися тортиком у пластиковій упаковці, в якому тістечку найменше калорій, що насправді входить до складу вафель та продукція яких виробників пройшла випробування в лабораторії – дивіться сьогодні в Житті без обману.