Ліза Василенко зізналась, що страждала від булінгу однокласників

Школа
Акторка серіалу «Школа» Ліза Василенко розповіла про особистий досвід булінгу | Школа | 1+1

Акторка серіалу «Школа» вразила особистою історією.

Поділитися:

15 серпня до студії «Сніданку з 1+1» завітала одна з найяскравіших акторок «Школи» ‒ відома блогерка та професійна модель Ліза Василенко.  Нині дівчина отримує тисячі компліментів, її впізнають на вулицях і вважають прикладом для наслідування. Важко повірити, але у свої шкільні роки Ліза зазнала булінгу однокласників. Про цю сумну сторінку в своїй біографії вона розповіла в ефірі «Сніданку з 1+1»,  бажаючи підтримати сучасних підлітків і на власному прикладі довести, що жодні негаразди не мають стати перепонами до здійснення мрій.

Приводом для знущань над майбутньою зіркою однокласники Лізи обрали її хобі. «У старших класах я захоплювалась косплеєм – переодягалась у костюми персонажів улюблених мультиків та фільмів. Однокласники говорили, що я схожа на клоуна і маю дурнуватий вигляд. Мені було боляче та сумно через те, що мене не розуміють. Одного разу вони вдарили мене у живіт. Того дня я прийшла додому в сльозах і після цього перестала ходити до школи», ‒ розповіла юна акторка.

Ліза відвідувала окремі заняття, аби успішно скласти іспити, але розуміла, що втікати від проблеми – не найкраще рішення. Перебороти свої страхи дівчині допомогла її мама, яка за освітою психолог. Також акторка розповіла, що завжди чекала літа, адже в цей час не відвідувала школу й не потерпала від знущань однокласників. Проте психотерапевт Світлана Прядун зазначила, що такий літній «відпочинок» від булінгу, на жаль, на захистись від його наслідків: «Булінг завдає дитині тяжких травм, тож батьки мають застосувати комплексний підхід. Дитина має розуміти, що вдома її підтримають у будь-якому разі, що вона має право голосу. Варто звернутись за допомогою до психолога, адже низька самооцінка сама не підвищиться».

При цьому не всі школярі наважуються відкрито, як Ліза, розповісти про факти булінгу, проблеми з батьками, однолітками та вчителями. Часто вони  замовчують ці факти і продовжують терпіти знущання. Восени минулого року «1+1» запустив онлайн-щоденник для підлітків «Тільки нікому не кажи», в якому школярі отримали змогу анонімно говорити про свої турботи. Він був створений з  метою надати можливість школярам бути почутими та привернути увагу суспільства до проблем сучасних підлітків. На сайті є розділ «Тобі» з контактами психологів, аби школярі могли отримати необхідну підтримку. Запуск анонімного щоденнику спричинив гучний суспільний резонанс, підлітки вже залишили понад тисячу історію.

Сьогодні психологи та актори серіалу «Школа» продовжують читати та коментувати історії підлітків з сайту «Тільки нікому не кажи».

Дивись подробиці у відео: 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Битва пляжних образів: У яких купальниках засмагають акторки «Школи» 

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі