Найстарша учасниця Голосу країни-9 зізналась, чому наважилася прийти на кастинг

Голос країни
Лідія Горошо: Інтерв'ю з найстаршою учасницею Голосу країни 9

68-річна Лідія Горошко про натхнення і сили, які їй дарує спів.

Поділитися:

Однією з найяскравіших учасниць першого дня сліпих прослуховувань на Голосі країни-9 стала відома фольклористка і народниця Лідія Горошко. І хоча на кастингу артистці вдалося вразити Тіну Кароль і потрапити до неї в команду, в житті Лідії було чимало поразок.

У 90-ті роки її спіткала низка негараздів: зрада чоловіка, трагічна смерть сина, важка депресія і брак коштів. Колишня зірка сцени, викладач музики і учасниця відомого фольклорного колективу змушена була йти на ринок продавати пиріжки.

Коли здавалося, що доля від Лідії Горошко остаточно відвернулися, змінив усе сон. Суворий голос у ньому наказав їй знову співати. Артистка дослухалася і знайшла в собі сили все повернути. Створила у сусідньому селі власний народний ансамбль, який став відомий не лише в Україні, а й закордоном, та отримала титул «Людина року» в рідному місті.

В інтерв’ю 1plus1.ua Лідія Горошко розповіла, що щаслива знову співати, адже сьогодні — це сенс її життя.

Я співаю, мабуть, з утроби матері! Принаймні, вже тоді я чула пісню і з дитинства її полюбила. Спів дарує мені натхнення й силу.

За словами фольклористки, участь у Голосі країни стала для неї цікавою авантюрою.

«Знайомі давно радили взяти участь. Казали, мовляв, Лідія Федорівна, вже скільки конкурсів об’їздили, чи не пора на телебачення? А я відповідала — та куди в моєму віці, ви що! Розмірковувала дуже довго, і врешті-решт погодилася спробувати. Адже у моєму житті багато чого було. Доволі і сліз, і горя. Хотілося додати якоїсь іскринки хорошого й доброго».

Про своє рішення Лідія Горошко анітрохи не шкодує:

«Я дуже щаслива. Для мене Голос країни — справжнє свято і велика перемога. Навіть якщо б не повернулася Тіна Кароль — все одно перемога. Найважливіше те, що я тут, на цій сцені. Виступ стимулював мене не здаватися.

Сподіваюся стати прикладом для тих, хто має талант, але боїться ним ділитися. Якщо ти вже отримав такий подарунок від Бога, не ховай його.

Виконавиця додала, що саме слухачі не дозволяють їй відчути себе самотньою, а пісня стирає спогади про всі негаразди.

Дивіться виступ Лідія Горошко - Я козачка твоя на Голосі країни-9:

Новини по темі