Не проґавте шанс стати учасником другого сезону проекту Громада на мільйон

Громада на мільйон: Кастинг на другий сезон проекту

Тепер учасниками реаліті стануть не громади, а окремі українці або громадяни інших країн.

Поділитися:

Телеканал 1+1 спільно з програмою підтримки децентралізації в Україні DOBRE Агентства США з міжнародного розвитку розпочав роботу над другим сезоном проекту «Громада на мільйон та оголосив всеукраїнський кастинг серед громад.

Як розповіла керівник жанрового напряму 1+1 Продакшн та креативний продюсер проекту Алла Стащенко, цього сезону буде змінено формат програми. Тепер учасниками реаліті стануть не громади, а окремі українці або громадяни інших країн, які своїми ідеями намагаються змінити життя свого селища або містечка. Другий сезон проекту вийде під назвою «Громада на мільйон. Спеціалісти».

«Програма «Громада на мільйон. Спеціалісти» — це продовження спільного телепроекту програми USAID DOBRE та телеканалу 1+1. У порівнянні з першим сезоном ми змінили концепцію програми, адже хочемо розповісти про ще більшу кількість людей із маленьких містечок та сіл, які щодня докладають максимум зусиль, щоб допомогти змінитися нашій країні. Занурившись у цю тему під час роботи над першим сезоном, ми побачили скільки у нас в об’єднаних громадах є крутих професіоналів та цікавих місцевих практик, про які варто говорити. На кастингу прагнемо знайти інноваційні ідеї та мрії людей, для реалізації яких не вистачає лише знань. Тому ми відправимо їх на обмін досвідом у інші громади України, а деяких – закордон. Там учасники зможуть подивитися на вже реалізовані проекти і дізнатись, чого їм не вистачає для успішної реалізації проекту у своєму місті. Своєю чергою спеціаліст з іншої країни чи міста також приїде до нової громади, щоб допомогти їй змінитися», — зазначила Алла.

Директор програми USAID DOBRE Беррі Рід розповів про те, чого очікує від нового сезону проекту «Громада на мільйон. Спеціалісти» та про схожість українців та американців у маленьких містечках.

«За час існування програми «USAID DOBRE» я відвідав близько 46 громад у різних куточках України і хочу зазначити, що кожна з них відрізняється одна від одної своїми поглядами, рішеннями, але спільним є одне – щирі та відкриті люди, які радо мене зустрічали і показували рідні міста. Цікаво, що проблеми, з якими стикаються як американці у регіонах, так і  українці майже однакові: забезпечення водою віддалених місць, екологічне використання ресурсів, освіта. Сподіваюся, що у новому сезоні нам вдасться показати те, як звичайна людина може кардинально змінити життя громади, отримавши досвід та підтримку містян», — розповів Беррі.

Під час конференції «Стратегічний розвиток та інвестиції» від USAID телеканал 1+1 оголосив про старт кастингу до проекту «Громада на мільйон. Спеціалісти», і учасники заходу мали змогу одразу подати заявки. Сьогодні усі охочі взяти участь у проекті та ініціювати зміни у власній громаді можуть заповнивши заявку на сайті за посиланням.

Виробництвом проекту займається 1+1 Продакшн за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за ініціативи та на замовлення партнера програми DOBRE Українського кризового медіа-центру.