Олексій Душка розповів чого навчився в кулінарній школі

Олексій Душка зізнався, за що любить кухню

Ведучий зізнався, за що любить кухню.

Поділитися:

На своїй сторінці в Інстаграм ведучий програми Їмо за 100 відомий кулінар Олексій Душка опублікував 5 найважливіших речей, які він отримав з навчання у кулінарній школі.

1. Зрозумів, що люблю готувати. Я ловлю від цього справжній кайф. Зараз не про те, як варю гречку вдома, а про те, як фантазую над соусами, які можуть кардинально змінити смак. Про те, як жорстке м'ясо в моїх руках стає м’яким і наче тане в роті. Про емоції моєї дружини, коли вона куштує те, що я приготував.

2. Мені личить фартух. Серйозно. Особливо чорний, він прикриває моє пузо і робить ширшими плечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

3. Кухня заспокоює. Якщо щось не виходить на роботі, все валиться з рук - стань за плиту і приготуй стейк. Це, як мінімум, смачно. А ще підіймає мою самооцінку, бо ніхто з моїх друзів і близьких не вміє це робити так смачно, як я.

4. Кухня навчила мене не відступати. А точніше - гострий ніж мене цього навчив. Поясню. Женя дав мені завдання : навчитися швидко різати (як я тепер це роблю в програмі #їмоза100) Сказав, що майстерність прийде після 5 кілограмів нарізаної цибулі. Я зібрався з думками і..... послав все під три чорти. Самі уявіть, нарізати 5 кг середнього розміру цибулі. Та ну... Але на першій же зйомці був за це покараний... відрізав шмат шкіри на пальці. Перед третьою зйомкою, я все ж потренувався на цибулі. Було море сліз і...жодного порізу. Я отримав урок не лише в кулінарії, але і в житті. І про нього мені нагадують аж три мої шрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки

5. Я вкотре переконався, що навчити не можна, можна лише самому навчитись. Індикатором майбутнього успіху буде команда. Мені поталанило, я працюю в команді #їмоза100 це класні режисери, оператори, продюсери, сценаристи.

Дивіться проект Їмо за 100 щосуботи о 10:00 на каналі 1+1.