Олімпійські ігри 2016: На честь Радівілова назвали елемент спортивної гімнастики

Олімпійські ігри 2016: На честь Радівілова назвали елемент спортивної гімнастики
Фотографія: Ігор Радівілов НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team

Стрибок The Radivilov, який назвали на честь українського спортсмена, офіційно занесений в міжнародні правила спортивної гімнастики.

Поділитися:

Міжнародна федерація гімнастики назвала новий спортивний елемент на честь бронзового призера Олімпійських ігор 2012 в Лондоні Ігоря Радівілова.

Про це на своїй своїй сторінці у Facebook повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Наш гімнаст Ігор Радівілов виконав свій надскладний коронний стрибок The Radivilov на Олімпіаді у Ріо. Таким чином, цей елемент у спортивній гімнастиці офіційно занесено у міжнародні правила. Тепер цей унікальний стрибок назавжди буде носити прізвище українця.

Стрибок Радівілова (The Radivilov vault) - це стрибок вперед, коли, відштовхнувшись від опорного містка, гімнаст має виконати три оберти та приземлитися.

Ілюстрація стрибка Радівілова на офіційному сайті Міжнародної федерації гімнастики

Для того, щоб цей елемент отримав назву The Radivilov, українцю Ігорю Радівілову потрібно було повторити цей стрибок, який він вже виконував на Олімпіаді 2012, за що отримав бронзову медаль.

На змаганнях Радівілов спробував повторити гімнастичний елемент, але в кінці виконання вправи невдало приземлився, ледь не впавши.

Українець посів останнє місце у фіналі. Однак Міжнародна федерація гімнастики все ж дозволила включити елемент до міжнародних правил.