Пальто, капелюшок, рукавички: Що робити із верхнім одягом в ресторані

Консультант з етикету розповіла, куди подіти верхній одяг у ресторації.

Поділитися:

У студії Сніданку з 1+1 експерт з етикету Юлія Юдіна детально розповіла, що робити з верхнім одягом у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приймати гостей: 5 правил етикету

1. Перед входом до закладу чоловік має зняти головний убір, а жінка – рукавички. До речі, якщо жінка в перчатках, може їх не знімати, коли їй простягають руку. А ось якщо руку простягають до чоловіка, він мусить зняти перчатки.

2. Верхній одяг залишають у гардеробній кімнаті. Якщо такої немає в закладі, потрібно пройти до вішалки, розміщеній у залі ресторану. За правилами етикету, чоловік допомагає жінці зняти верхній одяг. До слова, пані може залишити на собі капелюх, якщо він є частиною образу. А ось чоловік і шапку, і капелюх завжди знімає.

3. Перчатки варто покласти до сумки.

4. Парасольці місце у гардеробній кімнаті. Або про місце, де її можна залишити, варто запитати офіціанта. Залишати парасольку поруч зі своїм та чужим одягом на вішалці некоректно.

5. Велику сумку можна залишити зліва від стільця, але так щоб вона нікому не заважала. Сумку середнього розміру варто розмістити в себе за спиною. Якщо ви маєте клатч, не більший від гаманця, його дозволяється лишити на краю стола.

6. У холодні пору роки варто мати з собою теплий шарф або палантин – на випадок, якщо в ресторації стане прохолодно. Таку річ дозволяється розмістити на спинці або поруччі свого крісла. Також можна попросити плед у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етикет для дітей: Правила поведінки в громадських місцях