Парфумерний етикет: Як правильно наносити парфуми

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експерт вважає, що в ароматичному "гардеробі" сучасної жінки має бути 4-5 пляшечок з різними парфумами - на всі випадки життя.

Поділитися:

Вибір парфумів - надзвичайно важливе та відповідальне завдання. Аромати викликають асоціації та уявлення про людину. Тому невдалий вибір парфумів може відштовхнути, а також приносити дискомфорт власнику.

Парфумер Богдан Зубченко допоміг розібратися у різниці між парфумами, туалетною водою, парфумованою водою та одеколоном. Та розповів, як правильно наносити парфуми.

Сьогодні актуальним є поняття парфумерного гардеробу. Він може складатися з 5-6 ароматів. Цього достатньо, щоб мати підходящий парфум для кожної життєвої ситуації. В наборі сучасної людини має бути фітнес аромат, діловий, вечірній, аромат для душі, екстравагантний та інтимний.

Яка різниця між парфумерними засобами?

Різниця між парфумерними засобами полягає в концентрації. Відповідно, різними засобами варто користуватися у різний час доби.

Одеколони - це аромати невеликої стійкості. Запах тримається максимум 4 години, в їх основі, здебільшого, цитрусові ноти.

Туалетна вода - легкий парфумований засіб, в основі її будь-які ноти. Найкраще використовувати воду зранку та вдень, адже насиченість співпадає з діловою активністю. 

Парфуми - мають сильний аромат, який розкривається протягом тривалого часу. Саме тому експерт радить наносити парфуми винятково ввечері.

Як правильно наносити парфуми?

Наносити аромат варто на пульсуючі точки: зап’ястя, шия, груди. Однак, місце нанесення аромату можна змінити залежно від одягу. Наприклад, якщо жінка одягнена в сукню з відкритою спиною, ліпше нанести парфуми на оголені ділянки.

Чоловікам радять наносити парфуми на зап’ястя і на підкладку піджака. Під час про ведення зустрічей чи переговорів чоловік жестикулює і аромат то з’являється, то зникає.

Богдан Зубченко наголошує, що парфумерний етикет надзичайно важливий. Керуючись його простими правилами, ви виявляєте повагу до оточуючих.

Новини по темі