Перші моделі plus size: Жінки на картинках великих художників

Перші моделі plus size: Жінки на картинках великих художників
Тарас Шевченко, Марія, 1840 р.

10 знаних полотен, на яких зображені пишні та розкішні жінки.

Поділитися:

Останнім часом бодіпозитив набирає все більшої популярності. Пишні жінки не соромляться свого тіла, а навпаки – йдуть по життю впевнено та насолоджуються своєю природною вродою.

Стандарти красиСуддя проекту Модель XL Тетяна Мацкевич: Потрібно перетворювати дефекти в «ефекти» змінюються. Свого часу ідеалом вважалися жінки із зайвою вагою – вони полонили чоловічі серця, надихали та ставали головними героїнями полотен видатних художників.

ОДАЛІСКА

Тарас Шевченко

Талант художника проявився в Тараса Шевченка значно раніше, ніж талант поета. Серед низки художніх творів Шевченка є полотна, на яких майстерно зображені жінки. Серед них – картина «Одаліска» 1840 р. Як зазначав дослідник мистецької спадщини Т. Шевченка Осип Бескін, учень Брюллова в цій роботі випереджає свого вчителя, і його «Одаліска» є справжнім шедевром.

ВЕНЕРА, БАХУС І ЦЕРЕРА

Пітер-Пауль Рубенс

Митець писав в епоху бароко, коли пишнотілі жінки були ідеалом краси. Пишні та розкішні жінки на полотнах Рубенса радіють життю, вони чуттєві та сесксуальні, природні, як сама природа.

ВЕНЕРА ТА АДОНІС

Тіціан Вечелліо

Полотно написане яскравим представником епохи Високого Відродження Тіціаном Вечелліо 1553 р. Сюжетною основою «Венери та Адоніс» є епізод поеми Овідія «Метаморфози»: пишна красуня Богиня Венера намагається втримати земного коханого Адоніса, який збирається на полювання. Зрештою Адоніс не дослухається до Венери та загине на полюванні від іклів вепра. Символом знехтуваної любові на полотні є Амур, який міцно спить під деревами.

МОНА ЛІЗА

Леонардо да Вінчі

Один із найвідоміших живописних творів у світі, написаний Леонардо да Вінчі приблизно 1503 року. Розкішна Джоконда донині вражає своєю довершеністю, бажаністю та заразом холодністю.

ЮПІТЕР ТА ІО

Антоніо Аллегрі

Картина італійського живописця, учня да Вінчі Антоніо Аллегрі написана приблизно 1530. На картині зображена чарівна німфа Іо, яку цілує та тримає в обіймах Юпітер. Він перетворився на хмару, щоб приховати від дружини Юнони свою зраду.

ФЛОРА

Франческо Мельці

Франческо Мельці – також учень Леонардо да Вінчі. Його чарівна «Флора» закохує у себе своєю вмиротвореністю та граціозністю. В античній міфології Флора – дружина бога вітрів Зефіра та мати усіх рослин. Вона живить і дає життя, тому зображена з оголеною груддю. На полотні Флора розглядає квітку аквілегію, що символізує плодючість.

НАРОДЖЕННЯ ВЕНЕРИ

Александр Кабанель

Полотно французького художника Александра Кабанеля, створене 1863 р. Картина демонструє момент народження богині Венери, яка народилася з морської піни. Кабанель зобразив оголену жіночу натуру у спокійній і заразом спокусливій позі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не треба бути ідеальною: Як полюбити себе вже сьогодні

ДОННА ВЕЛАТА

Рафаель Санті

Існує думка, що моделлю художника була Маргарита Люті – кохана художника Рафаеля.

На портреті молода жінка спокійно сидить у кріслі. Увагу передусім привертає її краса, а не багате вбрання.

СНІДАНОК У ТРАВІ

Едуард Мане

Французький живописець Едуард Мане написав цю картину 1863 р. Свого часу вона була доволі скандальною, оскільки її сюжет викликав нерозуміння. На полотні зображені двоє молодих чоловіків, які сидять під деревами поряд з оголеною молодою жінкою. Неподалік вибирається з води її напівоголена подруга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-символи 1+1 розповіли, які жінки їх приваблюють

КУПАЛЬНИЦЯ

Вільям Бугро

У 1864 р. Бугро вперше презентував публіці свій твір у жанрі ню – це була саме «Купальниця». Художник на тлі природи зобразив чарівну жінку, яка знає, як запалити вогонь у серці чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома модель «плюс-сайз» Тетяна Мацкевич розповіла, як полюбила своє тіло