Після інспекції Фреймут були виділені кошти на обладнання для пологового будинку

Вчора в проекті «Новий інспектор Фреймут. Міста» на «1+1» Ольга Фреймут разом з командою експертів і таємних агентів перевірила місто Черкаси.

Поділитися:

Що Ольга Фреймут виявила в молоці «Волошкове поле»Телеведучу вразили історії молодих мам, які втратили немовлят у пологовому будинку №2 через недбалість і байдужість лікарів. Слід зазначити, що в сумнозвісному медичному закладі з 2013 року вдвічі збільшився рівень смертності серед новонароджених. Ольга Фреймут  разом з потерпілою зустрілася з головним лікарем і задала йому відверті питання з приводу роботи його колективу. Телеведуча вручила лікарю чорну табличку «Ганьба міста».

Після інспекції мер Черкас Бондаренко Анатолій Васильович оголосив догану головному лікарю пологових будинків Володимиру Зеленьку за допущення прорахунків в роботі, факти порушення санітарно-гігієнічних вимог та ріст показників смертності немовлят.

Крім того, Міська рада виділила кошти на обладнання для надання невідкладної допомоги новонародженим.

Ми оголошуємо міжнародний тендер на 5 млн 982 тис грн. Я б хотів, щоб у Черкасах не було таких випадків, коли помирають новонароджені діти, - сказав міський голова.

Загалом, телеведуча та її команда оцінили Черкаси в 6 балів з 10 можливих. Таким чином, місто поділило звання лідера рейтингу проекту з Чернівцями. За критеріями «еліта» та «освіта» місто отримало максимальні 2 бали, за «їжу» та «безпеку» - по 1 балу, а ось медицина була оцінена в 0 балів. Черкаси справили на Ольгу Фреймут гарне враження, незважаючи на виявлені проблеми. Поміж іншим, телеведуча зазначила, що місто більш ніж наполовину забезпечує власті потреби з місцевого бюджету.

«У цьому аспекті Черкаси можна вважати своєрідним «флагманом» децентралізації, принаймні, серед обласних центрів. Маючи один з найнижчих рівнів залежності від держбюджету (а по фінансуванню освіти – найнижчий, всього 34 копійки з кожної гривні видатків на освіту), місту вдалось збільшити видатки на критичні сфери життєдіяльності», - говорить Юрій Мироненко, член Правління Інституту суспільно-економічних досліджень.

Крім того, телеведуча зазначила, що мер міста Бондаренко Анатолій Васильович став першим міським головою, який не побоявся запросити її додому.

Ольга Фреймут назвала Черкаси «гордістю України» та вручила червону відзнаку меру міста на центральній площі. Від компанії «Нова Будова» та ЖК «Щасливий» телеведуча подарувала паркові меблі, які було встановлено в Центрі дитячої та юнацької творчості.

Яке місто стане найкомфортнішим для життя простих українців за висновками перевірки Ольги Фреймут та її команди, дивіться наступного вівторка, 20 грудня, о 22.00 на «1+1».