Після розслідування Грошей відсторонили одного з директорів "Укрзалізниці"

Після розслідування Грошей відсторонили директора з пасажирських перевезень і сервісу "Укрзалізниці"

Про своє рішення компанія повідомила у офіційній заяві

Поділитися:

Приводом для відсторонення Ігоря Бреуса став сюжет програми Гроші, присвячений тіньовому оборудку "Укрзалізниці" - так званої "чорної каси".  

Сюжет вийшов у програмі Гроші на каналі 1+1, у понеділок 18 квітня, о 22:00. Про своє рішення компанія повідомила у офіційній заяві, що сьогодні з'явилася на її сайті.

Приводом для відсторонення Ігоря Бреуса став сюжет програми «Гроші», присвячений тіньовому оборудку «Укрзалізниці» - так званої «чорної каси».  Сюжет вийшов у програмі «Гроші» на каналі 1+1, у понеділок 18 квітня, о 22:00. Про своє рішення компанія повідомила у офіційній заяві, що сьогодні з’явилася на її сайті.

Журналістка «Грошей» Анастасія Бобкова провела власне розслідування і показала, чому провідники вимушені терпіти свавілля керівництва підприємства, які основні джерела тіньового прибутку, та чому, попри гучні заяви очільників влади про виведення підприємства із збиткового в прибутковий, процвітають корупційні схеми, за якими щодня незаконно збирається майже 100 тисяч гривень.

Приводом для цього [відсторонення] стала поширена ЗМІ інформація про вкрай незадовільну ситуацію щодо організації роботи у пасажирському секторі залізничного транспорту. Також за фактами, викладеними у програмі «Гроші» телеканалу «1+1», буде проведено службову перевірку із залученням фахівців департаменту безпеки, департаменту аудиту та  контролю, а також інших фахівців, - йдеться у заяві «Укрзалізниці»

За інформацією, яку вдалося отримати журналістам, стало відомо, як «чорна каса» потрапляє до кабінету начальника департаменту пасажирських перевезень Ігоря Бреуса. Вже наступного дня після виходу сюжету на черговому засіданні правління ПАТ «Укрзалізниця» прийняло рішення про відсторонення Ігоря Бреуса від виконання обов’язків  директора з пасажирських перевезень і сервісу.