Поради дієтолога: чим корисні помідори

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог програми Сніданок з 1+1 розповіла, від яких хвороб рятує томатний сік та як краще вживати помідори.

Поділитися:

Складно уявити, щоб на столі у господині не було жодної страви з помідорами. Завдяки своїм чудовим смаковим якостям помідори використовуються в кухнях усього світу.

Виявляється, окрім смаку, овочі надзвичайно корисні для організму. Вони навіть містять унікальну речовину, яка запобігає виникненню раку. Про користь помідорів розповіли експерти програми Сніданок з 1+1.

Французькі лікарі радять їсти помідори з сиром і житнім хлібом. На їх думку, такий мікс продуктів забезпечить організм усіма необхідними корисними речовинами. Насправді ж, помідори - універсальний продукт, який чудово смакує як свіжим, так і тушкованим.

Помідори - овочева аптека

Томати містять вітаміни групи A, B1, B2, C, P, K, фолієву кислоту, а також калій, фосфор і залізо. Овочі навіть називають овочевою аптекою. Дієтологи радять щоденно вживати томатні супи, салати з помідорів, приправлені олією, та томатний сік.

Страви з помідорами відновлюють сили організму та покращують імунітет.

Помідори допомагають схуднути

На 100 грамів продукту овочі містять 20-24 Ккал, отже є чудовим вибором для людей, що піклуються про свою фігуру. Крім того, в томатах багато клітковини, яка зменшує відчуття голоду.

Помідори запобігають виникненню раку

Томати корисні завдяки надзвичайно сильному антиоксиданту лікопену. Ця речовина захищає організм від ракових захворювань та хвороб серцево-судинної системи. Лікопен найкраще засвоюється з термічно оброблених овочів: томатний сік, томатна паста та кетчуп.

Помідори покращують роботу головного мозку

Натуральний томатний сік - чудовий вітамінний напій, який за вмістом корисних речовин перевершує цитрусові соки. Регулярне вживання томатного соку покращує роботу головного мозку та піднімає імунітет.

Читайте також про користь різних видів соків.

Дієтологи наголошують, що червоні сорти томатів містять набагато більше корисних речовин, ніж рожеві, чорні чи жовті.

Як правильно вживати помідори

1. Салати з помідорів краще заправляти олією, так краще засвоюються вітаміни, які містяться в томатах.

2. Замість солі та перцю до томатного соку ліпше додати петрушку та кріп.

3. Заморожені помідори містять більшу кількість вітамінів, ніж консервовані. Нарізані скибочками томати можна заморозити у харчовій плівіці чи спеціальних мішечках.

Новини по темі