Поради дієтолога: Кизил допоможе зміцнити імунітет і скинути зайві кілограми

Сніданок з 1+1
07:00
Будні

Експерт розповіла про корисні властивості кизилу та його калорійність.

Поділитися:

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивостіКорисні властивості спаржі та правила її зберігання кизилу, його калорійність та правила вживання.

За словами експерта, у кизилі міститься велика кількість важливих для організму людини речовин. Свіжі ягоди низькокалорійні – 40 ккал. на 100 г. продукту.

Сушений кизил більш калорійний – 200 ккал. на 100 г. ягід., проте в ньому в п’ять разів більше вуглеводів і білку.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КИЗИЛУ

1. Профілактика атеросклерозу – захворювання, що уражає переважно великі артеріальні судини.

2. Нормалізує артеріальний тиск і покращує стан судин.

3. Покращує секрецію шлунка та покращує травлення.

4. Підвищує рівень гемоглобіну.

5. Виводить токсичні речовини.

Щоб забезпечити гарне самопочуття, достатньо однієї жменьки смачних ягід, – переконує експерт.

Жирні кислоти збережуть молодість та покращать настрійПРОТИПОКАЗАННЯ

Не рекомендують вживати кизил при запальних процесах кишково-шлункового тракту та алергії.

ЗБЕРІГАННЯ ТА ВЖИВАННЯ

Ягоди збирають у кінці вересня. Їх заморожують, сушать, готують джеми та варення, перетирають із цукром, а свіжі ягоди зберігають у холодильнику не більше двох тижнів.

Регулярне вживання ягід є ефективною профілактикою інфекційних захворювань, а відвар на їх основі зміцнює, тонізує та підвищує імунітет, – каже дієтолог.

За словами дієтолога, кизил ефективно допомагає у боротьбі з зайвими кілограмами, а свіжий сік із ягід допоможе при захворюванні щитоподібної залози та цукровому діабеті.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла, чим корисна калина.

Новини по темі

Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Приймаю