Як обрати якісні майонез, олію та соуси: секрети Олексія Душки

Ведучий Життя без обману навчить обирати олію та соуси, що не нашкодять здоров’ю

Поділитися:

Як правильно обирати крупи та макарони: Поради Олексія ДушкиУ новому випуску програми Життя без обману експерт Олексій Душка розкаже, хто та навіщо підмішує  в рослинну олію  отруту та продає курячий жир і дешеву пальмову олію за ціною соняшникової. Ведучий проекту навчить, як серед олії, кетчупів та майонезів обрати ті, що не наносять шкоди вашому здоров’ю та гаманцю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад від Олексія Душки, як обрати якісне вино

Фуд-експерт застерігає, що не вся оливкова олія є дуже корисною. Зокрема, це продукція із позначкою «Refined olive oil» на етикетці. Це означає, що вона є рафінованою і являє собою жир без вітамінів. Її можна купувати хіба що для смаження. Проте чи варто переплачувати за неї близько 150 гривень за пляшку замість більш дешевої соняшникової олії?

Крім того, у програмі Життя без обману покажуть, хто з виробників продає соняшникову олію під виглядом оливкової. Олексій Душка рекомендує купувати ту оливкову олію, яка розливалася в країні збору урожаю – у такому випадку буде менша вірогідність натрапити на підробку. Команда проекту вперше в Україні проведе експертизу та виявить, продукція яких торгових марок насправді являє собою соняшникову з концентратом оливкової.

Як в домашніх умовах перевірити якість майонезу, чому дитячий кетчуп не можна давати дитині до 3-х років, як здешевлюють соняшникову олію деякі виробники та продукція яких торгових марок пройшла випробування в лабораторії – не пропустіть сьогодні о 22.00 в програмі Життя без обману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, із якими вишукані сири смакують найкраще