Поради психолога: Як побудувати міцні сімейні стосунки

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Психолог пояснила, чому сучасні чоловіки бояться шлюбу, та як побудувати міцні стосунки.

Поділитися:

У сучасному суспільстві все більша кількість чоловіків надають перевагу «гостьовому шлюбу» − ніяких зобов'язань, штампу в паспорті, а лише зустрічі «на вимогу».

Вони вбачають у шлюбі посягання на власну свободу, час та гаманець. Багато хто може десятиліттями перебувати у стосунках, але так і не оженитися через бажання спочатку стати на ноги, купити квартиру, машину та заробити на інші соціальні блага.

Олена Шоптенко розповіла, чому не хоче вдруге святкувати весілляПостійний есперт програми «Сніданок з 1+1» Наталя Підлісна пояснила, чому чоловіки не хочуть одружуватися та які бувають стереотипи у жінок. Психолог також дала поради, як побудувати міцний сімейний союз.

ПРИЧИНИ ВІДМОВИ ЧОЛОВІКІВ ВІД ШЛЮБУ 

  1. Як казав дідусь Фрейд: «Всі ми родом з дитинства». Очевидно, дорослі проблеми беруть початок у дитячі роки. Якщо, будучи маленьким хлопчиком, чоловік став свідком неблагополучних стосунків у сім'ї, це безсумнівно відіб'ється на його уявленні про шлюб.
  2. Чоловік може отримати травму у зрілому віці. Це виникає, коли чоловік зазнав невдач у шлюбі і розчарувався у ньому, як у соціальному інституті. Виникає фобія повторити ті самі помилки.
  3. Інфантилізм (з англ. дитячий, незрілий) полягає у тому, що чоловік боїться брати на себе відповідальність. Тобто він не відчуває себе готовим до шлюбу.
  4. Чоловіки-мрійники, які чекають на ідеальну жінку, образ якої створили у своїй голові.
  5. Чоловіки, які повністю розчаровані в інституті шлюбу. Вони переконані, що одруження не несе жодних позитивних наслідків та не надає соціального захисту.

Жіноча сторона розділилась на 2 табори: перший консервативно вважає шлюб гарантією соціального захисту, а другий − здобуває цей захист самостійно шляхом освіти та самореалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як насправді закохуються чоловіки.

ЯК ПІДШТОВХНУТИ ЧОЛОВІКА ДО ОДРУЖЕННЯ

Перш за все, слід побудувати щирі відносини, в яких кожен із партнерів зможе бути відкритим та говорити про свої колишні проблеми. Якщо травми справді серйозні, порадьте коханій людині звернутися за психологічною допомогою. Минуле нікуди не дінеться, тому краще прийняти його і зрозуміти, чого воно вчить.

Багато жінок здійнсюють помилку, намагаючись перевиховати чоловіка. Це провальна справа, адже змінити людину можна лише в дитинстві. Відразу з'ясуйте, чого ви і ваш партнер хочете від стосунків. Якщо бачення розходяться, не намагайтеся будувати стосунки, коли немає впевненості у фундаменті. 

Загалом люди знаходять відображення свого кохання у п'яти речах:

  1. Якісно проведений час разом.
  2. Похвала.
  3. Подарунки.
  4. Задоволення потреб партнера.
  5. Фізична близькість.

Зазвичай, у пріорітеті – лише декілька з вищевказаних факторів. Навіть одна спільна для партнерів цінність є передумовою побудови міцних та щасливих взаємин. 

Правило 9 місяців і 2-х спроб: якщо протягом цього часу чоловік ухилявся від ваших спроб поговорити про одруження, то на позитивний результат можете не чекати.

Рецепт щастя простий та універсальний: любіть себе та цінуйте те, що вам дарує доля. Змусивши партнера одружитися, ви не станете щасливою подружньою парою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька зізналася, коли буде поповнення в її молодій сім'ї.

Новини по темі