Річниці весілля за роками: Що прийнято дарувати?

Річниці весілля за роками: Що подарувати
freepik.com

Дізнайся, як приємно здивувати кохану людину на річницю весілля.

Поділитися:

День весілля - особлива подія в житті кожного. Щороку подружжя відзначає дату пам’яті про свій святковий день у колі близьких та друзів. Кожна наступна річниця весілля має свою назву і традиції. Вибір подарунку - відповідальне завдання, адже так кортить приємно вразити свою половинку. 

Зелене весілля відзначається на початку подружнього шляху молодят. Це перший рік сімейного життя, що повен молодості, свіжості та кохання. У цей період хочеться святкувати своє щастя кожен тиждень, тому не відмовляйте собі у цьому. Влаштуйте романтичну вечерю, вечірню прогулянку містом або коротку мандрівку. 

Ситцеве весілля святкують після першого року подружнього життя. Ця подія пов’язана із тканиною ситець - легким та ніжним матеріалом. Ситцеве весілля символізує ще недостатньо міцні, однак сповнені любові відносини. В такий день доречно дарувати постільну білизну, одяг (сорочку, сукню). 

Паперове весілля асоціюється із папером, який легко рветься, мнеться і горить. За два роки подружнього життя пара встигає добре пізнати один одного, виявити позитивні та негативні сторони. В такий період варто дарувати стосункам нове дихання, для того щоб загладити усі конфлікти та непорозуміння. Доречним подарунком будуть книги на психологічну тематику, оригінальні паперові записки або листівки із побажаннями, гроші та меблі. 

Шкіряне весілля святкує подружжя, що вже навчилося миритися із недоліками один одного, підлаштовуватися та йти на компроміси. Красивим подарунком на третю річницю весілля будуть вироби із натуральної шкіри, шкіряні аксесуари (сумки, гаманці), меблі. 

Лляне весілля - символ четвертого року сімейного життя. Льон - міцна та цупка тканина, як і самі відносити між подружжям. Лляні речі здатні зберігатися довго, тому подарунки, подаровані на лляну річницю весілля, повинні служити вам усе подальше сімейне життя. Це можуть бути лляні скатертини, вироби ручної роботи та інший високоякісний домашній текстиль. 

 

Дерев’яне весілля - перший ювілей подружнього життя. Дерево - теплий, домашній та затишній матеріал. За п’ять років подружнього життя пара вже встигла побудувати дім та завести дитину. Подарунок у цей день повинен символізувати ніжність та міць почуттів - скринька для прикрас, дерев’яний посуд, меблі. 

Рожеве весілля святкує подружжя, яке вже десять років разом. Рожеву річницю весілля прийнято святкувати якомога веселіше та яскравіше - у компанії друзів та родичів. За традицією у цей день чоловік дарує дружині 10 рожевих і одну білу троянду, що є символом надії на майбутнє щасливе десятиліття разом.

Кришталеве весілля - річниця 15-річного сімейного життя. Кришталь слугує символом чистого та ясного подружнього життя. В цей день прийнято дарувати один одному кришталевий посуд, а в кінці романтичної вечері розбити келихи на подальше щастя. 

Фарфорове весілля є символом 20-річного подружнього щастя. Фарфор такий ж красивий та гармонійний, як і відносини між парою. Чайний сервіз буде прекрасним подарунком у цей святковий день. 

Срібне весілля - святкова дата для подружжя, що вже 25 років разом. У цей день не обов’язково дарувати щось срібне. Це можуть також бути дорогоцінні вироби, побутова техніка, меблі. Крім того, срібне весілля можна відсвяткувати, знову зігравши весілля. 

Оксамитове весілля. Оксамит символізує м’якість та ніжність у сімейному життя. На 30-ту річницю весілля радять дарувати оксамитові подушки, текстиль, сережки. 

Полотняне весілля святкується після 35 років сімейного життя. Речі із полотна символізують комфорт та добробут. У цей день прийнято дарувати полотняні скатертини, постільну білизну або одяг. 

Рубінове весілля святкує подружжя, що вже 40 років разом. Дорогоцінне каміння рубін нагадує колір крові і символізує те, що чоловік та дружина мають кровний зв’язок. У цей день подружжю радять обмінятися обручками із рубінами, щоб ніякі обставини не могли зруйнувати їх сім’ю. 

Сапфірове весілля - символ 45-річного подружнього життя. Сапфір вважається цілющим камінням, який заспокоює думки, дарує сили та здоров’я. Ювелірні прикраси із цим камінням будуть доречним подарунком на річницю. 

Золоте весілля - 50-ий ювілей сімейного щастя. В цей день існує традиція дарувати один одному нові каблучки. 

Смарагдове весілля святкує подружжя, що разом вже 55 років. Смарагд символізує вічне життя. Прикраси із дорогоцінним камінням зеленого кольору будуть прекрасним подарунком. 

Діамантове весілля. Чоловік та дружина вже 60 років разом, а камінь діамант символізує те, що вже ніхто і ніщо не зможе зруйнувати міцний та щасливий шлюб. В цей день прийнято, щоб чоловік подарував дружині ювелірний виріб із діамантами. 

Благодатне весілля символізує 70-ту річницю подружнього життя. В цей день чоловік та дружина розуміють, що їх сімейне щастя було подароване небом і дякують за це. На благодатне весілля подружжя обмінюється особливими подарунками, про які давно мріяли. 

Прикрасьте особливу подію у вашому сімейному житті, влаштувавши для своєї половинки приємний сюрприз. Прислухавшись до порад, ви зробите близьку людину ще щасливішою і подаруєте лише радісні емоції. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 5 зіркових заручин, які не закінчилися весіллям