Ростислав Валіхновський: "Пластичні хірурги світу вважають красу українок еталонною"

Ростислав Валіхновський: "Пластичні хірурги світу вважають красу українок еталонною"

Відомий пластичний хірург та заслуженний лікар України відповів на питання глядачів проекту

Поділитися:

"Команда порятунку" популярного реаліті-шоу на каналі "1+1" не була б досконалою без пластичного хірурга та заслуженого лікаря України Ростислава Валіхновського. За плечима цього чоловіка – тисячі успішних операцій та великий досвід у реконструктивній хірургії, якої так потребують герої проекту. Днями Ростислав Валіхновський завітав на онлайн-конференцію на сайті каналу "1+1" та відповів на найпопулярніші питання наших читачів.   

Часто ми замислюємося, чи дійсно візит до пластичного хірурга – необхідність, а не типова примха. На щастя, за словами Валіхновського, більшість пацієнтів нашої країни - люди, які адекватно оцінюють свою зовнішність.

"Я часто буваю за кордоном, деякий час там жив та навчався. І можу сказати, що групи людей, які звертаються до пластичних хірургів в Україні та за кордоном докорінно відрізняються. Наші люди вирішують змінити щось, коли дійсно є якась значна вада. Це також пов'язано з тим, що Україна – православна держава, та з тим, що наразі країна переживає складні часи. Чимало людей постраждали саме під час війни в Україні, і це жахлива сумна статистика", - розповідає хірург.

Як виявилося, українки вважаються найкрасивішими жінками у світі не просто так, а за науковими критеріями.

"Щоб зробити українок ще красивішими за допомогою пластичної хірургії, треба дуже постаратися! (посміхається). Українкам варто любити себе як мінімум за гармонію. Краса – це насамперед гармонія. Гармонійне обличчя, фігура, відсутність зайвої ваги, диспропорцій. Наші дівчата – уособлення еталонної краси, хоча особисто я проти шаблонів та не дуже люблю ці критерії. Критерії краси можна чітко описати мовою цифер. Пластична хірургія – мова алгебри і геометрії: кути, вектори, проценти співвідношення. І згідно цих цифр українки – на першому місці в світі. Я цим безмежно пишаюсь як хірург, чоловік та громадянин". – зізнався Ростислав Валіхновський.

Тому всім, хто наважився на кардинальні зміни у зовнішності, експерт проекту радить добре обміркувати своє рішення:

"Будь-яка операція та наркоз – це ризик. І тут треба зважити все. Не можна робити операцію, якщо проблема надумана. Або коли людина ще розвивається як особистість, і у цей період хтось з родичів невдало пожартував, а дівчина  вже біжить до пластичних хірургів. Людина, яка наважилася на зміни у зовнішності, повинна бути внутрішньо збалансована і самодостатня. Другий критерій – тривалий дискомфорт та відчуття, що проблема не дає можливість повноцінно жити. І, звісно, третій критерій – вроджені або набуті аномалії тіла.

Повну версію інтерв'ю з експертом "Поверніть мені красу" Ростиславом Валіхновським дивіться у відео: