Шахраї намагаються нажитися на благодійному проекті Дмитра Комарова

Дізнайтесь, як шахраї прагнуть скористатися популярністю ведучого Світ навиворіт.

Поділитися:

Три роки тому відомий український телеведучий та мандрівник Дмитро Комаров започаткував благодійний проект для порятунку важкохворих дітей  #ЧашкаКофе, завдяки якому вдається зібрати мільйони гривень. Такі величезні збори не могли не привернути увагу шахраїв, які почали атакувати акаунти зірки. Журналісти програми Гроші на каналі 1+1 поспілкувалися з Дмитром та його помічницею, відомою благодійнецею Оленою Семилет, й дізнались, як шахраї намагаються скористатися популярністю ведучого Світ навиворіт.

Щодня в мережі з’являється по три фейкових сторінки Комарова, де аферисти дублюють пости ведучого про допомогу тяжкохворим діткам, але з однією різницею – замість справжніх реквізитів додають свій номер картки, аби ввести в оману небайдужих українців. Іноді шахраї розміщують ці самі історії на особистих сторінках. Одного з таких журналісти програми Гроші піймали на гарячому.

Команді відомого мандрівника доводиться постійно відслідковувати появу таких сторінок та постів в соцмережах та блокувати їх. Часто за цим слідують погрози з боку аферистів.

Дмитро Комаров закликає бути уважними, ретельно перевіряти реквізити перед здійсненням благодійного внеску та довіряти даним лише з перевірених першоджерел. Так, достовірну інформація щодо проекту #ЧашкаКофе можна знайти на офіційних сторінках Дмитра Комарова в соціальних мережах Facebook та Instagram.

Детальніше про можливі афери на благодійності та методи боротьби з ними дивіться у сюжеті програми Гроші за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав сторінки своєї першої книги