Семіфредо: Рецепт вишуканого літнього десерту з Італії

Семіфредо: вишуканий десерт з Італії
@chefs_battle

Цікаві факти про італійський смаколик.

Поділитися:

Семіфредо - традиційний італійський десерт з морозива та різноманітних наповнювачів: горіхів, фруктів, шоколаду. Класичний італійський семіфредо подають на шарі бісквіту. Італійці обожнюють готувати його вдома у спекотну пору. Цікаві факти про десерт та його надсмачний рецепт - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту

Цікаві факти з історії семіфредо

1. Семіфредо з’явився на світ не так давно - в кінці 19 століття, майже одночасно з французьким парфе. В епоху Ренесансу ходило чимало легенд про те, який з десертів з’явився раніше. 

2. Структура семіфредо важка та ніжно-кремова одночасно. Його важко приготувати правильно, тому що потрібно приділяти особливу увагу приготуванню білків. Навіть для досвідченого італійського кондитера буде честю приготувати семіфредо якісно. 

@chefs_battle

3. Існує три легенди про те, хто вперше приготував семіфредо. За найцікавішою з версій це був скульптор Бернардо Буонталенті. Він використав сніг та лід і приготував десерт на основі сабайона - крему з жовтків, цукру та фруктів.

4. Довгий період часу семіфредо могли дозволити собі тільки багаті люди. Десерт став демократичним, коли з’явився пристрій для збиття та замороження вершків. 

Рецепт семіфредо з вишнею та фісташками

@renatocarioni

Інгредієнти:

Цукор - 350 г

Вода - 150 мл

Жовтки - 6 шт. 

Вершки - 0,5 л

Вишня - 200 г

Фісташки - 70 г

Цукор - 70 г

Приготування:

1. Збити жовтки з цукром. 

2. Окремо збити вершки.

3. Змішати дві суміші. 

4. Подрібнити фісташки. Додати до суміші.

5. У форму вилити суміш наполовину. Додати вишню, вилити наступну половину. Залишити десерт у холодильнику. 

6. Охолоджений десерт подавати з червоною смородиною та м’ятою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найдорожчих десертів світу

Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті кулінари проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.