Що таке бодішеймінг і чому це погано

Що таке бодішеймінг і чому це погано
My Big Fat Fabulous Life

Дізнавайтеся, чому не варто перейматися думками «експертів» із краси.

Поділитися:

Поняття «бодішеймінг» відоме далеко не всім, хоча за ним стоїть низка невтішних історій. Бодішеймінг – це явище, коли одні люди критикують інших за особливості зовнішності, що виходять за межі загальноприйнятих стандартів краси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома модель «плюс-сайз» Тетяна Мацкевич розповіла, як полюбила своє тіло

 

Такі «цінні» думки оточення звучать у бік і пишних, і доволі худих персон. Зокрема цькування зазнали й такі зірки, як модель plus size Ешлі Грем, світська левиця Кім Кардашян, співачки Ріана, Адель та інші. Останні, попри все, продовжують жити так, як самі того бажають, та обирають вбрання, що виразно підкреслюють їхні форми.

 

ЧОМУ НЕ ВАРТО ВДАВАТИСЯ ДО БОДІШЕМНИНГУ

Передусім принизливі коментарі негативно впливають на психологічне та навіть фізичне здоров’я адресата. Критикуючи когось, «експерти» з краси здебільшого самостверджуються. При цьому здатні породити ненависть жертви бодішеймінгу до самої себе, а це доволі жорстоко.

До того ж бодішеймери не мають права втручатися в життя інших та висловлювати свої грубі думки, якими ніхто не цікавиться. Зрештою, чому вони вирішують, що найкраще знають, який вигляд повинна мати та чи інша людина?

ЯК БОРОТИСЯ З БОДІШЕЙМІНГОМ

Важливо пам’ятати, що думка бодішеймера суб’єктивна, тому «горіти» нею не варто. Значно ліпше продовжувати працювати над підвищенням своєї самооцінки та навчитися любити себе.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всесвітньо відома модель із пишними формами дала поради щодо підбору гардеробу

Сайт 1plus1.ua поцікавився думкою психолога Наталія Холоденко, як найкраще боротися з бодішеймінгом.

«Чому всі мають бути однаковими? Люди мають бути різними. Головне – те, як ви себе почуваєте. Ви маєте бути в тому тілі, в якому вам комфортно. Це завжди має стосуватися стосунків із собою, а не з соціумом. Коли ви самі собі подобаєтесь, то й подобаєтесь іншим. Потрібно бути по-справжньому впевненим у своїй привабливості», – переконана експерт.

Не варто думати, що стрункість – це гарантія задоволення життям, – вважає Наталія Холоденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 пишних красунь, які змінили світові уявлення про моду