Смак користі: Рослини для чаю, який надасть сил та попередить хвороби

Добірка домашніх чаїв, які вражають смаком і зміцнюють імунітет

Поділитися:

Чашечка духмяного чаю, завереного з корисних рослинМагія трав: Рослини для чаю, який подарує вам спокій, не лише подарує смакову насолоду, а додасть вам енергії. Які цілющі чаї гідні уваги передусім, знає співавтор книги «Сніданки в саду» Наталія Підлісна

ЯЛИНА, МОДРИНА, СОСНА

Це знані загальнозміцнювальні рослини. У них беруть молоді пагони з іще не розкритими хвоїнками. Чай терпкий, із дуже яскравим смаком. Підвищує імунітет і зміцнює сили організму.

Цим чаєм не варто захоплюватися лише тим, хто має виразку шлунка. Проте в дуже розведеному вигляді й неміцний – можна і їм також.
 
ЖУРАВЛИНА ТА БРУСНИЦЯ

Усі ви знаєте морс із журавлини та брусниці. А ось заварений гарячий чай із пагонів і плодів журавлини потужно зміцнювально діють на організм. І це так смачно!

Виразка шлунка – протипоказання і для цього чаюМагія трав: Рослини для чаю, що «окриляє».

ЛИСТЯ ГРЕЦЬКОГО ГОРІХА

Це дуже дивний і смачний чай. Попри те, що він пахне морем і йодом, він чудово зміцнює організм, профілактує багато захворювань. А якщо ви додасте ще й сушені перетинки ядер горіха (не викидайте їх, коли чиститимете горіх), то ви подвоїте користь!

УСІ ГІЛОЧКИ Й ВЕРХНІ ЛИСТОЧКИ ЯГІДНИХ КУЛЬТУР

Маються на увазі гілочки та листочки вишні, смородини, калини, ожини, обліпихи тощо. Їх не просто заварюють, а трохи проварюють (від 1 до 15 хвилин, залежно від старості деревини). Найчастіше для молодих гілочок достатньо 1-3 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали про вихід книги Руслана Сенічкіна та Наталії Підлісної «Сніданки в саду». У виданні зібрані смачні пропозиції для сніданків на свіжому повітрі, дачних пікніків, домашніх трапез зі стравами зі свіжих сільських і фермерських.