Шоколадні устриці та солодка ікра: судді проекту «Король десертів» розповіли про неймовірні солодощі, які вони куштували

Тетяна Вербицька, Стефан Вайттинадан та Кирило Сміян назвали десерти, які вони не можуть забути

Поділитися:

Восени на телеканалі «1+1» відбудеться прем’єра «солодкого» реаліті «Король десертів», учасники якого змагатимуться за звання найкращого кондитера України, вражаючи суддів кулінарними шедеврами. Оцінювати роботи конкурсантів будуть справжні гуру кондитерської галузі: Стефан Вайттинадан — корінний парижанин, бренд-шеф ресторану Comme Il Faut у готелі InterContinental Kyiv, Тетяна Вербицька — засновниця кулінарної академії та автор книг і Кирило Сміян — власник іменних кондитерських. Ведучим кулінарного проекту став молодий татусь Володимир Остапчук. Він підтримував учасників і спостерігав за «магією» створення кондитерських виробів, намагаючись повторити рецепти вдома й потішити смачненьким рідних.

За роки кулінарної діяльності у пошуку ідеальних смаків судді реаліті «Король десертів» скуштували багато різних солодощів, і тепер поділились спогадами про десерти, які вразили їх найбільше.

Вдосконалюючи свої кулінарні навички у Франції, Тетяна Вербицька завітала до ресторану Алена Дюкасса Le Meurice, володаря двох зірок Мішлен, у якому кулінарні витвори шеф-кондитера Седріка Гроле назавжди підкорили її серце:

Його десерти фантастичні! Тістечка у вигляді лимона, горіха, мигдалю, лайма

 

Під час знайомства з молекулярною кухнею цього ресторану, Тетяна спробувала  десерти, які вже ніколи не зможе забути: у вигляді чорної ікри та устриці. Ікра насправді виявилась кульками соку, а мушля устриці — шоколадом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король десертів - найспокусливіше шоу нового сезону

«Не спробувавши десерт, нізащо не зрозумієш, що перед тобою несправжні ікра, лимон чи груша. А головне — це надзвичайно смачно!», — підсумувала свої солодкі спогади суддя кулінарного реаліті.

Франція не залишила байдужим і бізнесмена Кирила Сміяна. Йому запам’яталось тістечко Bamboo від японського кондитера Садахару Аокі — це бісквіт «Джоконда» з кремом із зеленого чаю.

А француз Стефан Вайттинадан, який уже 15 років живе та працює в Україні, зізнався, що найбільше у житті його вразили солодощі на кастингу реаліті «Король десертів». Стефан, який уже неодноразово говорив, що закоханий в українську кухню, не міг стримати захоплених емоцій, роздивляючись роботи учасників кастингу. Найбільше Стефана здивував торт у вигляді книжки: «Уявляєте, сторінки десерту-книжки можна було гортати. Це дивовижно!»

Нагадаємо, що проект «Король десертів» стартує у новому телевізійному сезоні на каналі «1+1».

Також проект можна буде переглянути на онлайн-платформі 1+1 video. Це власний VOD-сервіс, який об'єднує весь контент, що був показаний в ефірі телеканалів групи, й дає змогу дивитись улюблені серіали та шоу на будь-якому пристрої у будь-який час.