Соломія Вітвіцька та герої АТО запрошують на виставку Переможці в Запоріжжі

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Переможці в Запоріжжі: Соломія Вітвіцька презентувала соціальний мультимедійний проект

Всі охочі мають можливість побачити виставку Переможці у Запоріжжі до 6 липня включно.

Поділитися:

У Запорізькій обласній бібліотеці імені Горького відбулася презентація соціального мультимедійного проекту Переможці, де всі охочі мають можливість побачити виставку до 6 липня включно. Вхід вільний.

Традиційно проект Переможці представила його куратор – волонтер і ведуча новин ТСН на 1+1 Соломія Вітвіцька.

Несподіванкою для присутніх став виступ Олега Собчука з гурту СКАЙ, який під гітару заспівав для всіх присутніх свої хіти. У залі були волонтери, лікарі, герої АТО, благодійники, громадські активісти, керівництво міста та багато родин з дітьми. 

У презентації взяли участь герої АТО з протезами – переможці В’ячеслав Буйновський та Олексій Аванесян. На відкриття проекту вони завітали зі своїми дружинам. До речі, нещодавно В’ячеслав відсвяткував весілля і приїхав до Запоріжжя зі своєю половинкою.

Під час події Ігор Захаренко, відомий мандрівник та меценат, вручив Олексію Аванесяну сертифікат на відпочинок до Албанії на дві особи. Це стало справжнім сюрпризом вечора.

Під час презентації проекту у Києві, ми вже подарували хлопцям путівки до різних країн Європи, але Албанія, це найкраще місце для реабілітації, прокоментував Ігор Захаренко – партнер проекту Переможці, засновник та директор туристичної компанії Феєрія.

Ініціатором та організатором проведення виставки у місті Запоріжжя виступила благодійна організація Народжені в сорочках.  

Для людини яка пережила війну та втратила кінцівки – це стрес. Необхідно долучати суспільство до цієї проблеми, щоб учасники АТО та їхні сім’ї відчували нашу підтримку. Кожний з них захищав нашу землю, наших рідних – зазначив Гліб Лобов, президент благодійної організації Благодійний фонд Народжені в сорочці.

Серед гостей презентації, зокрема, були – Олександр Хоменко, полковник, командир військової частини 3029 м. Запоріжжя, Едуард Масько – командир 2-го взводу на бронетранспортерах роти спецпризначення 9-го полку військової частини 3029, Ольга Волкова – директор Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки та інші.

Наша мета проекту – змінити ставлення суспільства до людей з інвалідністю та залучити учасників АТО до повноцінного життя. Учасники проекту більш впевнені у собі, займаються спортом, знаходять роботу, одружуються, сповнені жаги до життя. Вони заслуговують на поважне та гідне ставлення до них. Запоріжжя, вже п’яте українське місто, яке прийняло проект Переможці. І наш тур буде продовжуватися! – каже куратор проекту Переможці Соломія Вітвіцька.

Переможці – це фотоекспозиція відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, відео арт, серія сюжетів ТСН від Соломії Вітвіцької, а також спеціальний благодійний випуск журналу VIVA! Переможці. Проект розповідає 18 дивовижних історій бійців АТО та волонтерки, що втратили частини тіла в ході бойових дій на сході України, але не втратили мужності та сили духу. 

Переможці ставлять за мету розвиток сучасного протезування в країні. Гроші, зібрані від продажу благодійного номера VIVA! передаються, зокрема, на навчання українських протезистів. У березні вдалося почати оформлення та забезпечити професійне навчання п’ятьох українських спеціалістів з різних міст у 2016 році на базі реабілітаційно-протезного центру у місті Гамільтон в Канаді. Тижневий навчальний курс, організований Канадсько-Українським Фондом Міжнародної Підтримки, отримали лікарі з Києва, Львова, Харкова, Дніпропетровська та Миколаєва.

Долучитися до розвитку протезування в Україні можна з будь-якого куточка світу, зробивши благодійний внесок у фонд SaveLives Together.

Новини по темі