«Таємний код віри» розгляне проблеми гендерної рівності у церкві

Ведучий священик Георгій Коваленко шукатиме відповіді на питання, чому релігія відвела жінці другорядну роль.

Поділитися:

Цієї суботи о 10:00 глядачі телеканалу «1+1» побачать третю серію документального проекту «Таємний код віри», присвячену проблемам гендерної рівності.

Ведучий священик Георгій КоваленкоВедучий «Таємний код віри» Георгій Коваленко: «Ми зробили справжні відкриття і для себе, і для глядачів» шукатиме відповіді на питання, чому релігія відвела жінці другорядну роль, та хто зображав Божу матір з непокритою головою на стародавніх фресках, що приховує мусульманська хустка та яку таємницю ховає ген Адама та Єви.

«Я в захваті від сучасних жінок. Вони тендітні і сильні водночас. Вони нічим не поступаються чоловікам у кар’єрі, виборюють своє право на рівність у суспільному житті і водночас стають люблячими дружинами, дбайливими господинями, народжують і виховують дітей. Але є місце, де жінка і досі почувається, як у середньовіччі. Я маю на увазі церкву, де жінці пропонують мовчати, приходити з покритою головою, триматися подалі від вівтаря, а в певні дні – оминати святиню», - говорить ведучий Георгій Коваленко.

У пошуках відповідей ведучий вирушить до найбільшої в Україні національної бібліотеки, де вивчатиме требники, у тому числі старовинне видання Петра Могили, а також до унікальної ужгородської Горянської ротонди. Георгій Коваленко побуває у мечеті, де дізнається, що означає вбрання мусульманок, а в Інституті генетики фахівці відкриють раніше невідомі факти про гени наших прабатьків. Окрім того, експерт української історії моди Людмила Сівцева-Климук розповість, які символи зашифровані у звичайній українській хустці.

Нагадаємо, цикл документальних науково-пізнавальних фільмів «Таємний код віри» - спільний проект телеканалу «1+1» та «Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості». У кожній програмі  ведучий шукає відповіді на питання про релігію та церкву, які хвилюють кожну людину. З’ясувати істину Георгію Коваленку допомагатимуть історики, релігієзнавці, науковці, богослови та філософи. Ведучий шукає відповіді у Біблії, Корані, Торі, старих манускриптах та храмах різних конфесій.

Над виробництвом проекту працює творча група «1+1 Продакшн» під керівництвом генерального продюсера Вікторії Лєзіної.