Тетяна Вербицька розповіла, як захопилася кулінарією в декреті

Суддя шоу Король десертів пригадала свій перший авторський рецепт.

Поділитися:

В ексклюзивному інтерв'ю для 1plus1.ua суддя шоу Король десертів Тетяна Вербицька розповіла, як захопилася кондитерським мистецтвом, а також поділилася думками про місце України в кондитерській справі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати порційний тірамісу

Тетяна Вербицька - засновниця найавторитетнішої кондитерської школи в Україні - Київської Міжнародної Кулінарної Академії, авторка книги «Елегантність та духовка». Зірка пригадала свої перші кроки в кондитерській справі, зауваживши, що все розпочалося, як у багатьох жінок, - у декреті. 

«Робота скінчилася, і був момент переосмислити – що я люблю робити. Кондитерська справа почала мене збуджувати. Я почала вчитися у найкращих кондитерів Франції. Я просилася мити посуд, щоб мати змогу працювати з найкращими кондитерами світу. Через 10 років я можу сказати, що все це не було даремно. Я директор школи кондитерського мистецтва. Це кохання триває вже десять років. Наша школа відома у всьому світі», - стверджує Тетяна. 

Тетяна Вербицька досі пам’ятає свій перший авторський десерт:

«Після майстер-класу з французьким шефом я прийшла додому і надихнулася ідеєю зробити скульптурну підставку для кондитерських виробів з пастилажу (це така французька мастика) – вона інша, ніж американська, дуже міцна. Я зробила цю скульптуру, і вона була дуже незграбною, тож я її викинула і зробила нову, яку показала французькому шефові. Вчитель мені нічого не сказав, але попросив дати йому лекала. Ця людина ніколи не виражає своїх емоцій. Це був мій перший вчитель. Тематика скульптури – жінка в легкій сукні під час заходу сонця на березі моря. Я й досі маю цю фотографію. Це була моя перша робота із пастилажу». 

Тетяна також стверджує, що у кожного ресторану є душа, і вона належить кондитеру:

Саме кондитер робить ті речі, які подобаються йому самому, і якщо смак кондитера співпадає з комерційним успіхом, то тоді все добре. Ресторан високого рівня – це індивідуальність, і її потрібно проявляти. Кожен шеф, як і кутюр’є, повинен надати свою особисту колекцію.

Тетяна Вербицька називає виключно французьку школу еталоном кондитерської справи. Суддя вважає своєю місією на шоу Король десертів - знайти кондитера, який ще не є широко відомим, і зробити йому і’мя. Крім того, тетяна Вербицька прокоментувала роль України в кондитерській справі:

«Саме Україна попереду всіх країн Європи щодо розвитку кондитерської справи. У нас відкриваються школи, магазини, ми робимо дуже красиві ексклюзивні вироби. Динара Касько змогла потрапити на обкладинки найкращих кондитерських журналів світу. Вона зробила речі, які привернули увагу всього світу. У Франції на Україну дивляться як на дуже серйозного партнера. І це єдиний партнер в Європі, який настільки добре розвинутий у цій сфері».

Дивіться нові випуски шоу Король десертів щосереди о 21:30 на телеканалі 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король десертів: учасники проекту зроблять торт у вигляді відомої секс-діви