Тіна Кароль приміряла українське весільне вбрання

Зірковий тренер Тіна Кароль знялася у чарівній фотосесії в українському весільному костюмі.

Поділитися:

Марічка Падалко зачарувала своїм образом в українському вбранні (фото)Українська поп-діва та тренер проектів «Голос країни» та «Голос. Діти» Тіна Кароль взяла участь у благодійному проекті «Щирі». Зірка знялася для календаря у весільному костюмі початку ХІХ століття.

Щоб точнісінько повторити старовинний образ нареченої, стилісти проекту Марічка Квітка та Антоніна Белінська полювали на одяг та прикраси в музеях та навіть приватних колекціях.

Тіна Кароль відтворюватиме образ нареченої з Івано-Франківщини, де зірка жила з 7-ми років. 

Я давно мріяла взяти участь у подібному проекті. Це чудова ініціатива, яка нагадує про наші традиції і корені, допомагає в самоідентифікації. Тепер моє завдання – бути щирою і завжди пам'ятати, звідки я родом. –розповіла артистка для журналу Elle.

Кароль, Вітвіцька, Фреймут і Падалко приміряли національне вбрання (фото)Стилістам вдалося повторити автентичний образ дівчини з села Великий Ключів за допомогою тодішних хустин, вінка з гусячого пір'я та прикрас. Всі намиста (корали, перли, бісерні селянки) – це оригінали XIX століття. Тіна зізналася, що костюм та прикраси надзвичайно важкі.

Мені здається, що костюм важив кілограм 25! У мене на шиї залишилися відбитки від намиста. Але знімати їх не хотілося. Заради такої краси я готова терпіти. Це ж все ручна робота! У кожному стібку на вишиванці, в кожній намистинці закладено нашу культурну спадщину, наш генокод. - ділиться враженнями Тіна Кароль.

До благодійної ініціативи долучилися також ведучі 1+1 та друзі каналу Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Ольга Фреймут і Олена Кравець.

Нагадаємо, що проект «Щирі» стартував у 2014 році. Тоді зібрані кошти передали "Волонтерській сотні". У цьому році проект підтримає розвиток регіональних музеїв України.