Тірамісу: Історія одного десерту

Цікаві факти про популярний італійський смаколик.

Поділитися:

тірамісу має італійське походження і готується на основі сиру маскарпоне. До класичного рецепту тірамісу додають печиво «савоярді», каву та какао і подають охолодженим разом з кавою еспресо. Тірамісу - один з найпопулярніших десертів світу. Існують його різноманітні адаптації. Цікаві факти про італійський десерт та його рецепт - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 десертів із сезонних ягід, від яких можна втратити розум

Цікаві факти про тірамісу

1. Тірамісу складається з 3 італійських слів, які у перекладі означають «підіймай мене вгору». Цю фразу можна зрозуміти, як високу калорійність десерту, проте італійці стверджують, що вона передає емоції, які виникають під час куштування страви. Вони пропонують розуміти переклад, як «підійми мені настрій». 

2. Вперше тірамісу приготували на півночі Італії і зовсім несподівано. Тосканський ерцгерцог вирішив завітати у місто Сієна. Він був відомим ласуном і захотів чогось особливого на десерт. Сієнські кухарі експериментували і приготували нову страву zuppa del duca - суп герцога. Десерт настільки сподобався ерцгерцогу, що він повіз його з собою до Флоренції,  а згодом слава десерту розійшлась по всьому світу. 

3. Спробувати тірамісу за оригінальним рецептом можна лише в сонячній Італії. Справа в тому, що його готують зі свіжого сиру маскарпоне, який виготовляється лише на Аппенінському півострові. Однак це не означає, що потрібно припиняти експериментувати. Приготувати альтернативний варіант тірамісу можна у себе вдома. 

Рецепт тірамісу від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти

вершки - 150 г

маскарпоне - 250 г

молоко - 2 ст. л.

чорний шоколад - 50 г

цукрова пудра - 100 г

печиво «Савоярді» - 3 шт.

кава американо - 100 мл

цедра апельсина - 30 г.

Приготування

1. В окрему посудину перелити жирні вершки, додати цукрову пудру. Ретельно збити блендером. 

2. У вершки додати сиру маскарпоне. 

3. Приготувати американо, додати молоко. 

4. Вилити вершково-сирну суміш у піалу. Притрусити шоколадом. 

5. Додати ще по 2 шари вершкової суміші та шоколаду. 

6. Печиво занурити у каву, а потім у десерт. 

7. Прикрасити страву цедрою лайму та апельсину. Смачного!

Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті кулінари проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 французьких десертів, які можна приготувати вдома