ТОП-5 найсмачніших десертів світу

Солодощі, якими насолоджується вся планета.

Поділитися:

Торти, кекси, цукерки, млинці - поласувати солоденьким після обіду полюбляють усі. Сьогодні ми розповімо про десерти, якими залюбки насолоджується весь світ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

ПАХЛАВА 

Вперше цей десерт з’явився на території сучасної Туреччини. Для приготування пахлави використовується спеціальне тісто філо. Тісто змащують розтопленим маслом і сиропом з меду, цукру, лимонного соку і апельсинової води. Десерт прикрашають горіхами, зазвичай, фісташками. 

ДЕСЕРТ ПАВЛОВА 

Особливо цей ніжний десерт на основі безе полюбляють англійці та австралійці. Його готують в хороших ресторанах та продають в дорогих кондитерських. Крім того, десерт Павлова не калорійний, тому ним можуть насолоджуватись красуні, що дотримуються дієти. В основі десерту - яєчні білки та цукор. Готовий десерт прикрашають вершками та свіжими фруктами, а всередині його текстура нагадує зефір. 

@natusik.tort

ТІРАМІСУ 

Тірамісу - один з найпопулярніших десертів світу. Десерт має італійське походження і готується на основі сиру маскарпоне. До класичного рецепту тірамісу додають печиво «савоярді», каву та какао. А подають його охолодженим разом з кавою еспресо. Цей справжній король десертів щодня завойовує нових прихильників по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту

ЧУРРОС 

Десерт чуррос з’явився на світ в сонячній Іспанії. А вже зараз ці палички з м’якого тіста полюблять у всьому світі. Насолоджуватися десертом найсмачніше з прохолодними напоями у спекотний період або з какао холодними зимовими вечорами. 

@roermondoutlet

МИГДАЛЬНЕ ПЕЧИВО 

Вперше мигдальне печиво приготували у Китаї, а сьогодні його обожнюють дітлахи у всьому світі. Особливо смачно їсти мигдальне печиво з молоком. У Китаї коробку мигдального печива подають як комплімент після ситного обіду. 

Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті  талановиті кондитери проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найдорожчих десертів світу