5 найзагадковіших листів Шерлоку Холмсу

Листи до Шерлока Холмса
Hartswood Films 2016. Sherlock. Шерлок українською 4 сезон – 1 серія – онлайн

Що шанувальники просять у Шерлока Холмса?

Поділитися:

Зірки «Шерлока» містер і місіс Ватсон прокоментували своє таємне розлученняНа Бейкер стріт 221б, де проживав Шерлок Холмс, ще за життя Конан Дойла приходило безліч листів від шанувальників діяльності детектива.

Відправники питали у Шерлока поради, просили приїхати та шукали відповідей на таємничі події, що відбувалися у їхньому житті. Незважаючи на те, що Холмс – вигаданий персонаж, листи до нього писали реальні люди.

Пропонуємо перечитати найтаємничіші листи до Шерлока Холмса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У четвертому сезоні «Шерлока» з'явився третій Холмс.

ПРО ДИВНИЙ СТУК

Дорогий містере Холмс, ви можете розгадати, що відбулося, коли я була в Карслруе? Ми зупинилися у великому готелі. Коли прийшов час їхати, я, зібравши валізи, спустилася на ліфті разом зі своїм другом. Мої батьки і брат повинні були їхати на наступному. Ліфт застряг, було чути дивний звук. Менеджер готелю викликав майстрів, щоб поремонтувати ліфт, але всередині вже нікого не було. Де вони? Ви можете мені допомогти?

З повагою,

Сільвія Закарі, Нью-Йорк, США.

ПРО ВИКРАДЕННЯ РУЧНОГО ТАРАНТУЛА

Дорогий Шерлоку, я читав твої книги разом зі своїм вчителем і дуже їх люблю. Мого ручного тарантула викрали. Вони хочуть гвинтокрил, наповнений бананами, у якості викупу. Допоможи будь ласка.

Ваш Роберт Коуен. Ванкувер, Канада.

ПРО ВБИВСТВО ТА НАСТУПНУ КРАДІЖКУ НАДГРОБКУ

Дорогий містере Холмс, мені потрібна Ваша допомога у розслідуванні вбивства. Я називаю його «викрадений надгробок». Близько 5 років назад жінка похилого віку на ім'я Марта Гопкінс була жахливим чином вбита. На її тілі було виявлено 87 ножових ударів. Що особливо вражає – це відбулося у її 87-й день народження. Нещодавно хтось вкрав її надгробок. Хто – невідомо. Ми сумніваємося, що це був хтось з її знайомих і навряд чи це був її вбивця. Кажуть, він збожеволів і помер. Хоча, хто знає?

Це відбулося 16 серпня, вночі. Дехто з сусідів каже, що чув дивний звук – ніби то були удари чогось металевого об камінь. Він подзвонив у поліцію, але коли вони приїхали, надгробку вже не було. Вони не знайшли жодних доказів, жодних відбитків пальців, нічого. Будь ласка, допоможіть мені з цим розібратися.

Ваша Кім Герсу, Брейнтрі, Массачусетс, США

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головним лиходієм у серіалі «Шерлок 4» став Доббі з фільмів про Гаррі Поттера.

ПРО ЗАГАДКОВУ ТІНЬ

Високоповажний Шерлок Холмс, я зовсім нещодавно дізналася, що Ви живете у Лондоні. Я вірю, що ви приймете мої скромні вибачення і пробачите мені мою необізнаність. Я дуже вдячна за можливість написати Вам в Англію, так як мені потрібна допомога в одній загадковій ситуації. Я розповім її Вам, а Ви, якщо це можливо, підкажіть мені, як бути і в чому справа.

В Остіні (Техас) є дім із дивною репутацією – ніхто з мешканців не затримується там довше, ніж на декілька тижнів. Я часто проїжджаю повз цей будинок по дорозі на роботу чи з роботи, а одного разу була там всередині. Я не помічала нічого незвичного аж до вчорашнього дня. Коли я їхала повз, то помітила тінь, що рухалася у дворі дому, проте не побачила нічого, що б могло відкидати цю тінь. Окрім того, розташування тіні ніяк не поєднувалося з розташуванням сонця. У той раз, коли я була всередині будинку, я відчувала щось дивне – ніби мене морозило. Я впевнена, той факт, що власник не може утримати мешканців у будинку надовше якось пов'язаний з цими дивацтвами.

Я досі не можу зрозуміти, що до чого і надіюсь, що Ви могли б підказати.

Дякую Вам.

Лінтер Рід. Остін, Техас, США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 акторів із серіалу «Шерлок», яких не впізнати у реальномі житті.

ПРО МОЛОДУ ЖІНКУ І КОХАННЯ

Мій дорогий Шерлоку Холмс, я – молодий адвокат з Каліфорнії. Зараз я працюю над справою, у якій згодилися б усі Ваші детективні уміння і Ваш геніальний розум. Якщо коротко, то мова йде про молоду жінку та кохання. Я не можу сказати більше, доки Ви не повідомите, чи зможете приділити мені час. 

З повагою,

Р. Ланг. Фрімонт, Каліфорнія, США

Ось такі вони найпотаємніші переживання людей, якими вони діляться зі своїм близьким другом Шерлоком Холмсом. Деякі з них містичні та майже нереальні, а інші наївні та навіть трошки смішні, проте їх об'єднує одна річ – щира довіра британському детективу. Дарма, що він видуманий персонаж, – його історії продовжують захоплювати розум та уяву мільйонів.

Дивіться четвертий сезон серіалу «Шерлок» на «1+1».

Нагадаємо, у четвертому сезоні «Шерлока» з'явився третій Холмс.

Джерело: Rule S. Sherlock Holmes’s Mail: Not Too Mysterious. The New York Times. November, 5th. 1989. Smallwood K. Sherlock Holmes’ Mail. Today I Found Out. July, 8th. 2015. Letters to Sherlock Holmes: Selected by Richard Lancelyn Green. Harmondsworth, 1985.