Як схуднути жінкам після 40 років: ТОП-5 ефективних вправ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Фітнес-трнер розповіла, які вправи слід робити жінкам після 40 років.

Поділитися:

Як схудунути за допомогою броколі: Поради дієтологаПісля 40 років в організмі жінки відбуваютьтся радикальні зміни  – скорочується кількість жіночих гормонів, а отже погіршується стан шкіри і зменшується загальна м’язова вага.

За словами лікарів, у цьому віці необхідно обрати правильний вид спорту, зробивши акцент на силових тренуваннях.

Ксенія Слюсар-Литвинова, експерт програми «Сніданок з 1+1», розповіла, чому фізичні навантаження після 40-ка років відрізняються від спорту в молодому віці та показала вправи, що нададуть тілу звабливих форм.

ЧАС ЗАНЯТЬ СПОРТОМ

Час тренування потрібно визначати індивідуально в залежності від біологічного годинника особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як без шкоди для здоров'я підтримувати себе в формі під час вагітності

Для людей, що звикли прокидатися пізно, зарядка вранці не дасть бажаного ефекту.

Зарядку треба робити щодня, принаймні по 15 хвилин, – наголосила тренер.

КОМФОРТНИЙ ВИД СПОРТУ

Зарядка не повинна виводити із зони комфорту, тому навантажувати людину із хворобами тиску, суглобів та кісток інтенсивами не варто. Найкращими видами спорту для жінок від 40 років є танці, пілатес, плавання та аквааеробіка.

ВПРАВИ ДЛЯ ЖІНОК від 40

1. Розставте ноги на ширині плеч. Робіть присідання, згинаючи коліна під кутом 90 градусів і витягуючи руки перед собою. Повторіть 20 разів.

2. Поставте одну ногу вперед, а другу відведіть назад. У такому положенні робіть випади спочатку на праву, а потім на ліву ногу. Повторіть 15-50 разів.

3. Станьте у позу для віджимання, схрестивши ноги. Віджимайтеся, дістаючи грудною клітиною підлоги. Повторюйте вправу стільки разів, скільки зможете.

4. Вправа «човник». Ляжте на живіт, піднявши руки та ноги на один рівень. Перебувати у такому положенні треба від 15 до 40 секунд. Повторіть 5 разів.

5. Вправа «планка» – ляжте, обпершись на лікті. Тримайте корпус рівно, не прогинаючи спини та сідниць. Важливо, щоб усі м’язи тіла були напружені.

Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав, як схуднути без шкоди для здоров’я.

Новини по темі