Топ-6 історичних місць, де знімали серіал Величне століття. Нова володарка

6 історичних місць, де знімали серіал Величне століття. Нова володарка

Дізнайтесь усі секрети історичних місць.

Поділитися:

Сьогодні о 17:10 на телеканалі 1+1 відбудеться прем’єра турецького серіалу «Величне століття. Нова володарка», що є продовженням легендарної історії кохання Роксолани й султана Сулеймана.

У новому серіалі їхній праправнук, юний Ахмед І, очолить Османську імперію і спробує повернути втрачену силу держави, встановити свої закони і правила всупереч могутності рідної бабусі Сафіє-султан, яка прибрала до рук владу й довела імперію до занепаду. Серце молодого падишаха підкорить наложниця Анастасія, якій у майбутньому судилось стати однією з найвпливовіших жінок в історії Османщини.

Для зйомок «Нової володарки» збудували ціле містечко у передмісті Стамбулу. Але храми й місця, які глядачі 1+1 побачать у серіалі, існували насправді й збереглись до сьогодні. Тож прихильники «Величного століття. Нова володарка» можуть на власні очі побачити пам’ятки улюбленої легендарної історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 цікавих фактів про серіал Величне століття. Нова володарка

Грецький острів Кефалонія

Саме тут народилась і жила красуня Анастасія, доки її силоміць не привезли в гарем. Дівчина довго страждала й благала відпустити її до батьків, але згодом зрозуміла, що покохала Ахмеда і вже не зможе без нього жити.

Палац Топкапи

Велична архітектура пам’ятка береже в собі історію 25-ти султанів. У XV ст. Сулейман збудував тут гарем, виконуючи бажання коханої Роксолани. Сьогодні відвідувачі палацу можуть побачити гардеробні султанів, канцелярію, внутрішні покої, посуд і сам гарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догляд за волоссям: Секрети турецьких жінок

Блакитна мечеть

Збудована за вказівкою Ахмеда І й названа на його честь. Молодий падишах вважав мечеть символом могутності імперії.  Поряд з основною будівлею розташований мавзолей із гробницями султана, його дітей, онуків і коханої Кесем.

Нова мечеть

Бабуся Ахмеда І, владна Сафіє, звеліла звести будівлю, аби підкреслити свою могутність і розширити владу. Мечеть мала стати пам’ятником, який валіде присвятила сама собі.   Проте Сафіє так і не змогла побачити завершену мечеть, адже онук відправив її до старого замку.

Собор Св. Софії

Тут поховані 19 братів Ахмеда І, страчені батьком султаном Мехмедом, Сафіє-султан та інші історичні герої «Нової володарки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгарніші пари з відомих турецьких серіалів

Дівоча вежа

За легендою один із султанів зачинив тут свою доньку, аби вберегти від напророченої смерті в день 18-річчя.  За достовірними історичними даними, вежа слугувала маяком і темницею для приречених до страти. Саме сюди відправили Сафіє-султан, визнавши її державною злочинницею.

Дивіться прем’єру серіалу «Величне століття. Нова володарка» вже сьогодні о 17:10 на 1+1.