Топ порад від експерта по догляду за шкірою у різному віці

А ви знали, що вік шкіри не обов′язково відповідає паспорту?

Поділитися:

Шкіра дорослішає абсолютно автономно від Вас, а тому підтримувати її красу можливо лише визначивши її реальний вік. Стрес, харчування, неправильний спосіб життя може додати декілька років Вашому обличчю. Аби підібрати дієвий та справді необхідний догляд, насамперед треба визначити вік шкіри. «Сніданок з 1+1» спростив це завдання і на своїй сторінці у Facebook можна швидко пройти тест, що допоможе у цьому завданні.

Дорогі засоби для догляду за шкірою не обов'язково гарантують якість та ефект. Експерт Ірина Медвєдєва виділяє 4 етапи розвитку шкіри.

18-25 років

У віці 18-25 років спостерігаються гормональні стрибки в організмі, що яскраво відображаються на шкірі. Усім жінкам відомі проблеми цього юного віку – активне виділення шкірного сала, що створює такий ненависний жирний блиск та висипання, яке власне може бути наслідком підвищеної роботи сальних залоз. Таке собі замкнуте коло виходить.

Підбираючи догляд для шкіри до 25 років, варто запам′ятати деякі ключові поняття: гігієна, зволоження, захист від сонячних променів. Якщо ж існує проблема розширених пор у Т-зоні, можна скористатися простим рецептом масажу кубиками солоного льоду – розчинити 1 чайну ложку солі у склянці води та протирати проблемну зону зранку і ввечері. Бажано раз на місяць робити гігієнічну чистку обличчя у косметолога.

25-35 років

У віці 25-35 років підліткові проблеми шкіри закінчуються і шкіра набуває омріяної гладкості та ніжності. Проте у цей період жінка щорічно втрачає 1% маси колагену і можуть проявлятися перші мімічні зморшки, на кшталт гусячих лапок. Більше того, саме тоді закладаються основи майбутнього вигляду шкіри.

До попереднього догляду слід додати зволожуючий тонік із відвару трав (васильків, квітів липи, пелюсток троянд). Освіжити шкіру зможе проста маска зі свіжого домашнього сиру і нежирної сметани. Варто нанести на 10-15 хвилин і шкіра стане помітно відпочилою. Інтервал між сеансами чистки обличчя у косметолога може збільшуватися, але вони повинні стати більш інтенсивними із залученням механічних приборів, спеціальних засобів та масажів.

35-45 років

Шкіра у 35-45 років відображає, як Ви доглядали за нею увесь попередній час. Окрім втрати колагену, потроху зникає і підшкірно-жирова тканина. З′являється сухість, а мімічні зморшки перетворюються у статичні. Шкірні проблеми цього віку ростуть у геометричній прогресії – через зменшення естрогену дерма дезорганізовується і втрачається овал обличчя.

У цьому віці шкіра, окрім зволоження, потребує ще й живлення, а тому на туалетному столику жінки повинні з′явитися денний та нічний креми, засоби для догляду за шкірою навколо очей та зоною шиї. Чудово «нагодують» Вашу шкіру різноманітні маски із олій, олійно-жовткові та олійно-фруктові. Косметолог повинен стати близьким другом, адже саме в цей період можуть розпочинатися перші процедури мезотерапії та біоревіталізації (введення у шкіру гіларуонової кислоти).

45 років і більше

У віці 45 років і більше необхідно до денного та нічного крему додати активну сироватку. Невід′ємною частиною косметички кожної жінки стають патчі – спеціально викроєні пластини, що вирізаються під форму різних частин обличчя. Вони фіксують найбільш рухливі частини обличчя і таким чином розгладжують зморшки. Якщо патчі купуються у магазині, вони можуть бути просочені гіларуоновою кислотою чи живильним кремом. Проте їх можливо зробити і в домашніх умовах, намалювавши необхідні контури на обличчі за допомогою олівця для губ; потім перенести відбиток та вирізати патчі.

Бути красивою та вічно молодою легко, користуючись порадами нашого експерта. Любіть себе і Вас полюблять оточуючі.