У новому серіалі на 1+1 глядачі знову побачать відтворений палац Топкапи

У серіалі Величне століття. Нова володарка палац Топкапи покажуть до найменших дрібниць.

Поділитися:

Восени на телеканалі 1+1 відбудеться прем’єра турецького серіалу Величне століття. Нова володарка, що є продовженням легендарної історії кохання Роксолани й султана Сулеймана. У новому серіалі імперію очолить нащадок Гюрем Ахмед, серце якого підкорить красуня Кесем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 цікавих фактів з життя Кесем-султан

Окрім продовження розповіді про буремне життя правлячої династії Османської імперії, у новому серіалі глядачі побачать і знакові та добре знайомі прикраси, які передавались султанами із покоління в покоління: знаменитий перстень Роксолани, подарований імператором, і її величну корону.

Перстень, який подарував Роксолані Сулейман, символізував силу їхнього кохання. Імператор зробив його власноруч: основа була виконана зі срібла, а прикрашена смарагдами й цирконом. Вишукана каблучка завоювала неабияку популярність серед прихильниць Величного століття. За її зразком створюють коштовності й біжутерію, які вмить розкуповують. У новому серіалі Величне століття. Нова володарка цей перстень носитиме Сафіє-султан, бабуся нового падишаха Ахмеда І.

Розкішна корона Гюрем стала найдорожчою в усьому гаремі й символізувала велич і могутність султани. Знизу висока корона була прикрашена смарагдами, далі виблискували діаманти, а краї були оздоблені рубінами. Кому дістанеться ця коштовність у новому серіалі, глядачі «1+1» дізнаються зовсім незабаром.  

Цікаво, що виробництвом серіалу Величне століття. Роксолана та Величне століття. Нова володарка займалась турецька компанія «TIMS Productions». До зйомок продюсери підійшли надсерйозно. У передмісті Стамбулу збудували ціле містечко, що переносить в епоху Османської імперії. Знаменитий палац Топкапи, що простягнувся на понад 6 тисяч квадратних метрів, був відтворений до найменших деталей інтер’єру та оздоблення.

Частину декорацій та навіть цілі кімнати із серіалу «Величне століття. Роксолана» використали на знімальному майданчику «Нової володарки». Під час роботи над проектом були присутні консультанти-історики, тому весь посуд, подушки, розкішний одяг і предмети, якими користувались в епоху Османської імперії, були відтворені до найменших дрібниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркам серіалу Величне століття. Нова володарка приписують роман у реальному житті