У програмі «Гроші» говоритимуть про бум алкогольної смертності та вдавану демілітаризацію

Програма Гроші з Олександром Дубінським: бум алкогольної смертності, зрив електронного декларування та вдавана демілітаризація
1plus1.ua

Сьогодні о 22:00 програма «Гроші» підготувала для телеглядачів найбільш вражаючі та актуальні розслідування.

Поділитися:

Основною темою випуску програми «Гроші» стане зрив обов’язкового електронного декларування доходів для чиновників. Нахабність, з якою українські можновладці намагаються саботувати процес впровадження одного з найбільш дієвих засобів боротьби з корупцією, вражає не лише українців, а й міжнародну спільноту, адже відкриті декларації чиновників – одна з вимог до України від представників Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.

Так, справжня законодавча боротьба проти впровадження системи розгорнулась і у Верховні Раді, де одразу чотири депутатські фракції намагаються виключити пункт про кримінальну відповідальність для чиновників за ухилення від декларування.

Як виявилося, ніщо так не об’єднує українських можновладців, як боротьба не проти корумпованості, а за неї. Журналістам програми вдалося отримати записи слів політиків, де вони прямим текстом кажуть, як планують «завалити» е-декларування, та й самі не збираються демонструвати свої статки.

Нагадаємо, що електронні звіти посадовців допоможуть борцям із корупцією проаналізувати, чи збігаються доходи чиновників та їхніх родичів із витратами. Тож, невідповідне розкішне життя може стати приводом для слідства та подальшого кримінального покарання.

Окрім цього, Олександр ДубінськийОлександр Дубінський не омине тему оприлюднення результатів авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» МН17. Автори сюжету порахували, які втрати – не лише політичні та репутаційні – понесе Росія, і яку фінансову компенсацію країні-агресору доведеться виплатити родичам загиблих, адже мова йде про сотні мільйонів доларів.

Ще однією нагальною темою минулого тижня стала заборона продажу алкогольних напоїв у вечірній та нічний час. Як стало відомо, подібна міра вже спровокувала сплеск смертності серед українців. Нелегальний контрафактний алкоголь виявився страшнішим за війну, адже за останній місяць в Україні від алкогольного отруєння померло більше людей, ніж за той самий час загинуло в АТО.

«Гроші» також перевірили, скільки платять «добровольцям» у так званих ЛНР і ДНР, зателефонувавши до місцевих воєнкоматів та представившись потенційними борцями за «русский мир», і дізнались, чи справді на цих територіях відбувається демілітаризація.

Про це та інше дізнавайтеся у програмі «Гроші» сьогодні о 22:00 на телеканалі 1+1.