В «Арґумент-Кіно» розкажуть про фільм, саунтрек до якого записала Джамала

В «Арґумент-Кіно» розкажуть про фільм, саунтрек до якого записала Джамала

У програмі «Арґумент-Кіно» йтиметься про стрічки «Моя бабуся Фані Каплан» та «Виграти все».

Поділитися:

Вночі з 4 на 5 грудня о 02:50 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові з Оленою Дем’яненко йтиметься про її продюсерську документальну стрічку «Виграти все» (реж. Дмитро Томашпольський), яка в прокаті з кінця листопада, та про її режисерський ігровий фільм «Моя бабуся Фані Каплан», що виходить до українських кінотеатрів 8 грудня.

«Виграти все» розповідає про геніального українського тренера гандбольної команди «Спартак», яка своїми неймовірними результатами заслужиа Книги рекордів Гінеса.

«Моя бабуся Фані Каплан» веде про життя відомої революціонерки, що увійшла до історії як виконавиця замаху на життя Леніна. Переоцінка історичних фактів тут призводить не до заміни одного канону іншим, а радше веде про саму неможливість встановлення недвозначного висновку. Стрічка постає прикладом своєрідної ліричної декомунізації .

Також у програмі подаватиметься аналіз інших кінотеатральних новинок. Зокрема, мова про драму «Американська пастораль» реж. Юена Макґреґора, британо-німецький бойовик «Автобан» реж. Ерена Кріві та цьогорічного володаря найвищої нагороди Каннського фестивалю – британську соціальну драму Кена Лоуча “Я, Деніел Блейк”.

Окрім того, у найближчому випуску «Арґументу-Кіно» – телеесеї про піонера кінематографа Жоржа Мельєса, анімаційного генія Волта Діснея й акторську зірку Кірка Даґлеса.

Олена Дем’яненко народилася 1966 року у Львові. Закінчила Київський театральний інститут ім. І. Карпенка-Карого. Її фільми вдостоєні призів міжнародних кінофестивалів. У першій декаді 2000-х працює в Москві, де знімає телесеріали.

Від 2012 року спільно з чоловіком Дмитром Томашпольським повертається до створення повнометражних ігрових та документальних стрічок в Україні. Її фільм «Моя бабуся Фані Каплан» у листопаді визнали найкращою закордонною картиною на Міжнародному кінофестивалі у Кристел Пелесі (Лондон, Велика Британія).