В'ялені помідори: 3 простих рецепти приготування

Як приготувати в'ялені помідори: три рецепти

В'ялені помідори – смачна закуска родом із Середземномор'я.

Поділитися:

Купити свіжі помідори в магазинах можна у будь-яку пору. А ось в'ялені томати – задоволення іншого роду.

Ми з'ясували, як приготувати таку закуску вдома і які тонкощі варто врахувати.

В'ялені помідори

Інгредієнти:

Помідори черрі – 500 г

Оливкова олія

Цукор – 1 ст. л.

Сіль, перець – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

@kira16125

Як приготувати:

1. Сушимо помідори, розрізаємо їх навпіл, викладаємо на деко, застелене пекарським папером і змащене олією.

2. Розігріваємо духовку до 120 градусів.

3. Посипаємо зверху томати сіллю, перцем, цукром.

4. Тримаємо томати в розігрітій духовці упродовж двох годин. Даємо охолонути.

5. Перекладаємо помідори в чисту банку, заливаємо оливковою олією.

Їсти томати можна через два тижні. Тільки тоді в'ялені помідори дійдуть до потрібної кондиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 види спорту для швидкого схуднення

В'ялені помідори в мікрохвильовці

Мікрохвильовка – найшвидший спосіб в'ялення помідорів. Його застосовують, коли треба терміново додати в'ялені помідори у салат. Такі томати не годяться для тривалого зберігання.

@anastasiya_jam

Як готувати:

1. Викладіть тонко порізані помідорні шматочки на тарілку. Увімкніть мікрохвильовку на максимальну потужність на 5 хвилин. Дайте овочам постояти в закритій мікрохвильовці 10 хвилин.

2. Вийміть тарілку з томатами, злийте сік і знову поставте. Сушіть на повній потужності ще 3 хвилини. Ще 3 хвилини тримайте в закритій мікрохвильовці.

3. Помістіть приготовлені помідори у стерильну банку, додайте спеції та олію.

В'ялені помідори по-італійськи

Інгредієнти:

невеликі стиглі помідори – 1,5 кг

оливкова олія

чебрець – 1 ч.л.

орегано – 1 ч.л.

часник – 1 головка

сіль, мелений перець – за смаком

@lilechik.11

Як готувати:

1. Помідори помити і розрізати навпіл. Акуратно видалити м'якоть за допомогою чайної ложки.

2. Викласти половинки томатів на деко шкіркою вниз. Посипати сіллю, меленим перцем і сушеними італійськими травами.

3. У головки часнику зрізати верхівку і повністю покласти його на деко до помідорів.

4. Сушіть помідори в розігрітій до 100°С духовці упродовж чотирьох годин. Дайте помідорам охолонути з відчиненими дверцятами.

5. Складіть в'ялені томати в маленькі скляні банки, вичавіть туди очищений запечений часник. Залийте оливковою олією до верху. Накрийте кришками і помістіть в холодильник.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: 5 причин, чому треба їсти інжир