Відома балерина Катерина Кухар розповіла, як тримає себе у формі

Танці з зірками

Член журі проекту «Танці з зірками-2017» поділилася секретами краси і своїми очікуваннями від проекту.

Поділитися:

Легенда повертається та продовжує дивувати заявами нових і нових іменитих учасників. Та не менш інтригуючим цього року буде й зірковий склад журі, окраса якого – відома балерина Катерина Кухар.

Нагадаємо, ця тендітна, елегантна дівчина – міжнародний викладач танцю, заслужена артистка України та прима-балерина Національної опери України, де виконує провідні ролі ледве не всього репертуару.

Ми познайомилися з Катериною Кухар ближче та дізналися мотиви її участі в проекті, основні очікування, пріоритети в майбутньому оцінюванні та ще багато цікавого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Член журі «Танців з зірками» Катерина Кухар станцювала у Мексиці на висоті 2700 метрів

 

Чому ви погодились узяти участь в «Танцях із зірками»?

Для мене це щось нове та цікаве. В принципі, я вже давно входжу до складу інтернаціонального журі по всьому світі. Декілька разів я була в Сеулі на міжнародному балетному конкурсі, неодноразово – на «TANZOLYMP» у Берліні, і тут, на Всеукраїнській Хореографічній Асамблеї.

Суддівство мені дійсно цікаве. Якщо конкурсанти привертають до себе увагу, то ти, член журі – ще більше. Глядачі оцінюють їхній танець, а тебе оцінюють удвічі більше – за тим, як ти цей танець судиш.

Чого, власне, очікуєте від проекту?

Маси позитивних моментів, приємних емоцій. Багато моїх знайомих братимуть участь. Це легендарне шоу, воно просто приваблює глядачів. Крім того, моя мама дуже любить його дивитись. Минулий проект на «1+1» вона також дивилась. Правда, не пам’ятаю, за кого вболівала.

У шоу беруть участь непрофесійні «танцівники». Як будете їх оцінювати?

Від професійних танцівників багато й очікуватиму, й вимагатиму. А до людей, які, наприклад, зайнялися танцями близько місяця тому, ставитимусь більш поблажливо. Розумію, що їм буде значно важче:  хвилювання, плюс речі, які для них є абсолютно новими. Звісно, я це все враховуватиму.

 

Що для вас у пріоритеті в будь-якому танці?

Для мене, перш за все – це гармонія: ідеальне поєднання, симбіоз і краси, і стилю, і рухів, і настрою, і виразу, який людина «одягає» на своє обличчя. Ну і, звісно ж, сама техніка танцю.

Учасники за короткий період будуть намагатися прийти в «бойову» форму. Чи маєте ви свої професійні секрети перед важливими спектаклями?

Щоб швидко прийти до гарної спортивної форми, потрібно наполегливо, невпинно працювати над собою. А щоб швидко скинути зайву вагу, краще взагалі «замкнути рота на замок». У першу чергу – сісти на правильну дієту, виключити всі продукти, від яких ви знаєте, що особливо швидко гладшаєте.

Наприклад, для мене, в період моєї другої вагітності, таким продуктом виявився виноград, який я вживала у великих кількостях. А це, звісно, глюкоза, цукор. Тобто, кожен має свої «заборонені» продукти. Найчастіше – мучне та солодке.

Особисто мені дуже допомагають приходити в форму фреші з ананасів та цитрусових,  зелень, овочі, риба, морепродукти (і виключення з раціону всього, від чого можу погладшати).

Чи маєте ви якісь особисті ранкові ритуали для підтримки своєї краси та здоров’я?

Ранок в мене починається зі шматочка льоду, яким я протираю шкіру обличчя (заморожений настій ромашки, свіжо вичавлений фреш), огіркові шкірки.

З ліжка сповзаю одразу на тренувальний килимок і качаю прес. Це корисно, оскільки з самого ранку ваш шлунок найменший за розміром, порожній. Тоді й ефективно його «закачувати», щоб живіт зберігав ту ж саму «голодну» форму і фіксував саме це положення.

Також щодня я роблю 15-хвилинну зарядку – обертаю «хула-хуп». Це потрібно, щоби прес зберігав належну форму, тренувалися м’язи спини, м’язи рук та стегон.

Катерино, а ви зазвичай вечеряєте, чи утримуєтесь від пізнього споживання їжі?

Після спектаклю в нас, танцівників, ще довгий час зберігається у крові адреналін, тому вечеряю майже завжди. Адже калорії, все одно, не затримаються довго в організмі.

 

Новини по темі