Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки

На що передусім варто звертати увагу, купуючи молочні продукти.

Поділитися:

У новому випуску програми «Життя без обману» на телеканалі «1+1» автор та ведучій проекту Олексій Душка розказав, як вибирати якісні молочні продукти за розумною ціною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

ЙОГУРТ

1.      При виборі йогурту обов’язково потрібно звернути увагу на склад наповнювача: там на першому місті мають стояти фрукти, в жодному разі цукор.

2.      Також крохмаль або пектин може бути тільки у складі фруктового наповнювача, а не самого йогурту.

3.      Перевірити, чи додають виробники до йогурту штучні барвники можна вдома за допомогою звичайної соди. Налийте йогурт в прозору склянку, додайте туди чайну ложку соди та ретельно перемішайте. Якщо йогурт відреагує на додавання соди та змінить колір на світло зеленкуватий, то в ньому використаний виключно натуральний барвник – антиціан, що міститься у фруктах.

МОРОЗИВО

1.      В Україні виробники можуть додавати рослинні жири в морозиво цілком законно, якщо надрукують на упаковці позначку ДСТУ 4735. Справжнє ж морозиво, що виготовлено з молочних жирів, має позначку ДСТУ 4733.

2.      Аби перевірити якість морозива, можна трохи постукати ним: якщо воно тверде, то існує менша ймовірність, що його попередньо розморожували.

3.      Спробуйте вдома підтопити шматочок морозива феном. Морозиво з натуральними інгредієнтами буде після танення схоже на йогурт, матиме однорідну структуру, морозиво з рослинними жирами – неоднорідне, відділяється вода, є грудки.

КЕФІР

Це натуральний продукт, в якому міститься велика кількість корисних речовин та вітамінів, але з часом вони випаровуються. Тому при його виборі керуйтеся простим правилом – купуйте найсвіжіший з тих, що є у супермаркеті.

Нагадаємо, щовівторка о 22.00 в ефірі телеканалу «1+1» виходить програма «Життя без обману», де Олексій Душка розказує, як обирати продукти європейської якості за українською ціною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, котрі в жодному разі не їстиме ведучий програми «Життя без обману»