Як відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині

«Хімічна» полуниця - як вибрати полуницю
pexels.com

Олексій Душка розповів, як вибрати справжню полуницю

Поділитися:

Полуниця уже стає головною героїнею наших столів. Своїх прихильників ця ягода може обдарувати і користю, і шкодою. Тож важливо навчитися вибирати полуницю з холодним розумом, не піддаючись її, часом, надто звабливій красі.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

Зі слів експерта програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова, у ста грамах полуниці міститься більше добової норми вітаміну С, калію та фолієвої кислоти. Ці ягоди рекомендують при ожирінні, зниженні цукру в крові, а полуничний сік сприяє розчиненню каменю в жовчному міхурі. Також полуниця покращує роботу серцево-судинної системи та підвищує імунітет.

При цьому улюблениця багатьох – ще й сильний алерген. Тож дітям ліпше давати не більше жмені ягід, а вагітним жінкам та матерям, які годують дітей, на добу бажано вживати не більше півкілограма полуниці.

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР

Полуниця містить багато природних нітратів. Цією ягодою часто отруюються діти, оскільки їхній організм не може побороти велику кількість шкідливих речовин.

Як розповів нам ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка, передусім потрібно звертати увагу на запах ранньої полуниці. Якщо від ягід доноситься аромат цитрусу, а не полуниці, купувати їх не варто, тим паче – давати дітям.

 

 

«Також прискіпливо придивляйтеся до дуже великої полуниці. Вам скажуть, що це такий сорт. Однак навіть такий сорт не виросте без додавання нітратів», – вважає Олексій Душка.

Йдете на ринок до бабусі та дивитеся, щоби вона продавала не більше ніж піввідра ранньої полуниці. Більше вона не може зібрати, – радить експерт.

До того ж у ранній полуниці можуть бути пестициди. Щоби змешити кількість нітратів і пестицидів, потрібно потримати полуницю в теплій воді приблизно 10-15 хв або хоча би промити під водою впродовж 3-5 хв. Опісля полуниця може стати водянистою, але більш безпечною. Щоб повернути їй смак, можна покласти ягоду у свіжу, трохи присолену воду – тоді смак полуниці здаватиметься виразнішим.

Читайте також: Сам собі санстанція: Олексій Душка розповів, як стежити за якістю продуктів.