Жирні кислоти збережуть молодість та покращать настрій

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла про користь Омега-3 жирних кислот, які зберігають молодість та красу шкіри.

Поділитися:

Небезпечні харчові добавки: які Е-номери не можна вживати в їжуПоліненасичені жирні кислоти - це речовини, які організм самостійно не синтезує, однак має в них потребу для забезпечення життєдіяльності. Вони є джерелом довголіття, молодості та краси. У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла, як впливають та де містяться поліненасичені жирні кислоти.

Омега-3 необхідні для здоров'я клітин головного мозку, підвищення імунітету організму та нормальної роботи серцево-судинної системи. Поліненасичені жирні кислоти зміцнюють клітинні мембрани, тому щоденне вживання продуктів, які містять Омега-3 зменшує ризик розвитку хвороб серця і судин.

Речовини також позитивно впливають на нервову систему, тому їх радять вживати людям, які схильні до нервових зривів та часто піддаються стресам. Окрім цього, жирні кислоти роблять більш енергійними, не впливаючи на вагу тіла.

10 порад, як запобігти дитячому ожиріннюОсновні джерела Омега-3 - це рослинні олії, морепродукти, горіхи та льон. Не обов’язково купувати дорогі форель та сьомгу, адже необхідну організму дозу корисних речовин містять також більш бюджетні варіанти, такі як сардини та оселедці. 100 грамів риби щодня забезпечать організм добовою нормою жирних кислот.

Насіння льону можна додавати у салати, домашні смузі та вівсянку. Це надзвичайно корисний та поживний продукт, який забезпечить молодість та здоров’я шкіри.

Поліненасичені жирні кислоти швидко псуються, тому якщо ви вживаєте рослинні олії, зберігати їх варто закритими у холодильнику.

Новини по темі